Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193348
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

Orientuje się ktoś może w jaki sposób ukazali Chrisa - szczypiorka? Nie sądzę żeby Evans był tak samo gotów poświęcić się dla roli jak np. Bale czy Leto. Jeśli to jest komputerowa obróbka to oddali to bardzo realistycznie - brawo :)

ocenił(a) film na 7
davideck

wydaje mi się, że jednak gość schudł do tej roli, a potem przybrał na wadze, ale to tylko moja opinia.

davideck

Komputerowo 'przeszczepili twarz' do tego chudzielca. Podobny manewr zastosowali (podobno) w 'Czarnym Łabędziu' w scenach tańca

RaveN_of_DarknesS

czyli graficy odwalili kawał dobrej roboty. dzięki za info

ocenił(a) film na 7
davideck

nie wydaje mi sie zeby dalo rade pozbyc sie takiej masy miesniowej :p
jesli mialby schudnac az tyle to i tak mialby jaka taka rzezbe a z tego co widac to takie chuchro :D
pozdrawiam :)

davideck

Zostało zrobiono to za pomocą tak zwanej "Cyfrowej chirurgii plastycznej". W filmie znajduje się blisko 1600 ujęć z użyciem efektów wizualnych. Wszystko zostało rozdzielone na 13 różnych firm. Reżyser Joe Johnston skomentował to tak, że jedno ujęcie ze Stevem kręcono co najmniej kilka razy:
1. Normalne ujęcie z Chrisem Evansem razem z innymi aktorami na planie.
2. Kręcenie z samym Chrisem na zielonym tle, tak żeby można go było zmniejszyć, wyszczuplić cyfrowo.
3. Kręcenie sceny bez Steve'a, ale później go wklejali cyfrowo.
4. Kręcenie ze szczupłym aktorem, a później przeszczepiali twarz. (Najlepiej taka technika została zrobiona w Benjamin'ie Button'ie)

cgsociety.org/index.php/CGSFeatures/CGSFeatureSpecial/captain_america
Tu możecie spojrzeć (jeśli ktoś zna angielski przeczytać) jak to wyglądało, obrazki umieszczone tam są w stylu "przed i po".
Pozdrawiam.