Captain America: Pierwsze starcie

Captain America: The First Avenger
2011
6,7 193 tys. ocen
6,7 10 1 193340
6,2 44 krytyków
Captain America: Pierwsze starcie
powrót do forum filmu Captain America: Pierwsze starcie

obejżałem zarówno kapitana amerykę jak i thora i również iron mana i muszę stwriedzić, że ten ostatni film był najlepszy. a wy co sądzicie?

ocenił(a) film na 7
Lukash89

thora nie widziałem, aczkolwiek wątpie, żeby przebił iron mana, który nie dosyć że był zajebiście nakręcony to jeszcze sama postać Tonego Starka jest genialna
ale czemu Wolverina nie ma w Avengersach to nie rozumiem

użytkownik usunięty
mateusz_witek

Wolverine należy do innej frakcji ;)

Jeżeli Iron Man, to tylko drugi, bo pierwszy był mocno bezpłciowy.

ocenił(a) film na 7

ale w komiksach Marvela Wolverine był w ekipie Avengers !:)

użytkownik usunięty
mateusz_witek

ale tylko w The New Avengers a obecny film o Mścicielach zawiera standardowy skład

ocenił(a) film na 7

racja, ale tak czy siak Wolverina też chciałbym zobaczyć :D

użytkownik usunięty
mateusz_witek

Póki co prawa do filmowego Wolverine'a należą do Foxa a Avengers do... Disneya.

ocenił(a) film na 7

aaa to tutaj jest pies pogrzebany

użytkownik usunięty
mateusz_witek

Z tego co czytałem to Fox miał prawa do 9 filmów z X-Menami, a mamy jak narazie 5: oryginalna trylogia, Wolverine i Pierwsza klasa. W planach są drugi Wolvi i Pierwsza Klasa oraz Deadpool. Czyli mamy 8. Pewnie z X-Men Pierwszej Klasy zrobią trylogię : P

http://giantsize.wordpress.com/2011/04/20/nie-idz-do-kina-niech-fox-odda-prawa-d o-x-men/
Przed chwilą trafiłem na coś takiego. Wstawiłem to tu bo się wkur****. Jak można chcieć aby X:FC poniósł porażkę i wrócił do Marvel Studios? Przecież Marvel robi chuj*** filmy o superbohaterach a X-Menów zrobiłby tak, że mi się nie będą podobać. Nie wyobrażam sobie X-Menów na poziomie przeciętniactwa pokroju Iron Mana czy Capa...

Nie do końca. Disney jest właścicielem Marvela CAŁEGO. Czyli ma prawa do wszystkich postaci.

ocenił(a) film na 6

Cóż, są różne gusta, ja mam taki że pierwsza część mi się podobała, nawet bardzo o dziwo, a na drugiej jakbyś siedział w kinie przede mną to bym Cię połknął, tak ziewałem ;)

użytkownik usunięty
TBaDoo

Dobrze, że nie byłem na tym w kinie ;)

I tak najlepsi będą The Avengers, którzy zmiażdżyli już IMDB i Box Office siłą rozwścieczonego Hulka.

ocenił(a) film na 6

No mam nadzieję, ciągle mi mało dobrego kina w tej tematyce, przeciętnego jest aż nadto, chociażby produkcja pod którą piszemy.