Chce się wybrać jutro z dziewczyną do kina, i zastanawiam się między Casanovą lub
Transcendencją, jeśli ktoś widział oba bardzo proszę o pomoc w wyborze. Z góry wielkie dzięki:)
@Emilll123 IMO "Casanova" to dobry wybór na randkę. A że nie jest to komedia romantyczna, lecz komedia po prostu, obejrzenie tego filmu nie powinno Cię zaboleć. "Transcendencję" znajomi tak zjechali, że w końcu na nią nie dotarłam, a sci-fi oglądam nałogowo.
Nie sugeruj się zbyt mocno opiniami znajomych. Ja przez to przegapiałem sporo dobrych (dla mnie) filmów, kiedy to po latach przypadkiem na film natrafiałem w TV i potem żałowałem że nie poszedłem jednak na to do kina.
Takie sytuacje się zdarzają. Ale zdarzają się i takie jak w przypadku nowej "Pamięci absolutnej", którą znajomi odradzali, i na którą sama nie bardzo miałam ochotę, a którą z przyjemnością obejrzałam niedawno w wersji reżyserskiej. Po fakcie porównałam theatrical z director's cutem i wiem, że wersja kinowa nie podobałaby mi się, a po reżyserską już bym pewnie nie sięgnęła. Niektóre filmy warto przegapić. :)