Cela 211

Celda 211
2009
7,4 41 tys. ocen
7,4 10 1 40672
7,1 7 krytyków
Cela 211
powrót do forum filmu Cela 211

Irracjonalny

ocenił(a) film na 3

To jest słowo, które idealnie oddaje charakter tego filmu. Irracjonalny był w każdym aspekcie, od dialogów, poprzez wydarzenia, a na zachowaniach bohaterów kończąc. Uśmiech politowania regularnie pojawiał się na mojej twarzy podczas seansu. Rozumiem, że są różne gusta, ale już opinii, że jest to najlepszy film, z akcją toczącą się w więzieniu nie zdzierżę. Skazanym na Shawshank nie mógł by nawet sznurówek wiązać. Przy dobrym kinie to nawet nie stało.

ocenił(a) film na 10
damian_k-91

To jak taki jesteś "znafca" więziennych klimatów to wymień co dokładnie masz na myśli, jakie sceny czy też dialogi cię śmieszą. Ja nie byłem w więzieniu znam tylko z filmów. Jak byłeś to opowiadaj śmiało podziel się wrażeniami jakie panują podczas buntu.

ocenił(a) film na 6
damian_k-91

ja mialam takie ogolne wrazenie podczas ogladania, ze cos tu nie gra. Byc moze chodzilo o to, ze Juan bedzie musial caly czas walczyc o swoja pozycje, byc poddawany probie, a tu wszystko latwo mu poszlo. Caly czas jakies zgrzyty. Zona, ktora niewiadomo po co poszla tam. Bunt przed wiezieniem. Od razu wysoka pozycja Juana nie tylko przed wiezniami, ale i przed wladza [a przeciez on mial byc tylko szeregowym kryminalista]. Cynk dla macochy od tamtych, ze Juan jest straznikiem, a to juz nie mialo zadnego znaczenia po tym jak zabil klawisza. Zgrzyt na zgrzycie. Szkoda, bo mogl byc swietny.

ocenił(a) film na 6
damian_k-91

Krótko - zbyt wysoka ocena...

damian_k-91

Krotko mowiac obejrzec sobie mozna ale ewidentnie widac ze jest to film klasy b bez napinania sie:)

ocenił(a) film na 4
damian_k-91

Aż tak zły nie był. Ale określenia irracjonalny, kreskówkowy lub po prostu głupi dobrze do niego pasują. Ocena jest nieadekwatna do jakości filmu.

ocenił(a) film na 6
damian_k-91

Akurat porównanie do Skazanych na Shawshank jest bez sensu.