Cena odwagi

A Mighty Heart
2007
6,8 14 tys. ocen
6,8 10 1 13915
6,2 5 krytyków
Cena odwagi
powrót do forum filmu Cena odwagi

Ale nudy

ocenił(a) film na 5

, o jaaa. Nic się nie dzieje. A przynajmniej mogliby jakieś lepsze(ciekawsze) dialogi dać. Nawet piękna Angelina i ta Panjabi nie polepszają tego filmu. Kolejny film o porwanym amerykańcu przez muzłumanów(po amerykańsku: terrorystów). 5/10

ocenił(a) film na 10
rzetel3

o ludzie trochę szacunku to nie był był film o jakimś tam amerykaniecu, tylko o c z ł o w i e k u który został zamordowany za to kim jest, ot tak
bo komuś się nie podobało że żyje
to była prawdziwa osoba, z prawdziwym życiem, żoną i synem

a film nie miał dostarczyć ci uciech wizualnych, tylko zwrócić uwagę na problem

ocenił(a) film na 5
witch_ciri

codziennie ktoś ginie za to że po prostu jest, i to nie tylko z rąk terrorystów-muzłunamów. Ale przecież amerykańce tylko widząze oni są źli, a sami "wycinają" w pień małe 40 tyś miasteczko jak moje w miesiąc. Czemu o tym nie zrobią filmu???

ocenił(a) film na 10
rzetel3

a dlaczego nie zrobili filmów o hiroszimie i nagasaki? a dlaczego niemcy nie zrobili o holocauście?
w porządku, nie podałbyś ręki bushowi, ja też nie ale to że usa prowadzi taką politykę zagraniczną to nie znaczy że wszyscy amerykanie się z nią zgadzają
w filmie jest o pokazane że druga strona nie jest krystalicznie czysta (więzienie w guantanamo)
mighty heart jest krytyką takiego myślenia jakie ty uskuteczniasz, uogólnień - jak amerykaniec to tylko wysadzałby małe irackie miasteczka, jak żyd to ścierwo, głowę mu odciąć tępym nożem i nakręcić całą przyjemność likwidowania innowiercy

ocenił(a) film na 5
witch_ciri

O hiroszimie nie zrobili, bo co to za film w ktorym bomba wybucha i wszyscy padają trupem w 2s i nie ma kto już grać. A niemcy może i zrobili ale jak można zauważyć to niemiecki film może raz na rok ma premiere i to komediowy, ale nie robią filmu jak to oni cierpieli na II wojnie światowej. A ja nie mówie, że wszyscy amerykanie są fe, tylko robią cały czas filmy takie, w których albo oni cierpią albo w których wszystkich rozpier*****ą (sorry za wyrażenie), bo są naj... . A film po prostu mnie nudził i nie zauważyłem, że kolesia zabili za to był żydem bo nikomu tego nie mówił, a "terrroryści" nie porywają ludzi i się i nie pytają jakiego są wyznania . Poza tym co ma Pakistan przeciwko żydom, może się myle, ale to państwo demokratyczne i to Palestyna zawsze ma coś do żydów a nie Pakistan.

ocenił(a) film na 10
rzetel3

przecież nie miałby być o samym wybuchu, tylko o konsekwencjach. poza tym część ludzi przeżyło sam wybuch i umarło po paru latach
taa amerykanie są dumni ze swojej narodowości i uważają się za naj, ale tak na marginesie to ja bym była za tym żeby polacy też tak o sobie potrafili myśleć
no i nie wydaje mi się żeby powstawały same stronnicze filmy, uogólniasz
i w tym filmie też nie bylo o tym
była mowa o tym że był żydem, no i o tym że podejrzewano go o bycie szpiegiem cia lub mossadu
pakistan ani nie ma ustroju demokratycznego ani nie jest państwem demokratycznym w potocznym rozumieniu

ocenił(a) film na 5
witch_ciri

No dobra z tą Hiroszimą to mi nie wypaliło, ale z kolei jabym przez pięć lat miał oglądać umierających japończyków to bym chyba nie wytrzymał ;)(ale 2 godzinny z chęcią).
Też bym chciał by Polacy mieli większe mniemanie o sobie samym, tyle że takie "uważanie się" przez amerykanów (o wiele na wyrost) może ich zgubić, czy coś.
A poza tym to Pakistan na ten sam ustrój co Stany Zjednoczone (przynajmniej tak wikipedia mówi)

ocenił(a) film na 10
rzetel3

ha wiedziałam że do japończyków też coś masz! ;P
no mają ten sam, ale to nie znaczy że demokracja (w potocznym rozumieniu) w obydwóch działa

ocenił(a) film na 5
witch_ciri

No pewnie jak kupiłem japońskie buty to mi się po miesiącu rozwaliły (a pumasy z tajwanu już przez 2 lata nosze) ;)
A tak na serio to nic do nich nie mam (przecież to są takie normalne małe ufoludki ;P zupełnie jak my)
Działa nie działa w Pakistnie są terroryści, w USA korporacje, a w Polsce politycy i ogólnie na świecie jest kicha.

ocenił(a) film na 10
rzetel3

hehehe:P fajnie podsumowałeś :) trudno powiedzieć kto ma najgorzej;p

ocenił(a) film na 5
witch_ciri

hehe a ja wiem kto ma najgorzej...
...niemcy - u nich wszystko pięknie aż nudno