Cena prawdy

Nothing But the Truth
2008
7,1 16 tys. ocen
7,1 10 1 15565
6,7 3 krytyków
Cena prawdy
powrót do forum filmu Cena prawdy

Gdy zaczęłam oglądać ten film byłam pewna, ze to kolejny z serii „political and journallism fiction” – nudny i stereotypowy. Po 15 minutach jednak przekonałam się, ze się pomyliłam bo film zaczął iść zupełnie innym torem – i bardzo dobrze !!!

Bardzo ciekawy temat, bardzo interesująco ukazany, wielowątkowy, żadna z postaci nie jest jednowymiarowa, a każdy problem ma drugie dno. Nawet na chwilę nie przynudza, szybka akcja.

I ku memu zaskoczeniu bardzo dobra Kate Beckinsale , bo zawsze myślałam, ze to „drewniana”aktorka – zagrała idealnie tak, jak moim zdaniem powinna zagrać.

Nie zgadzam się z zarzutami, ze film nie trzyma w napięciu itp., proszę nie wkładajmy wszystkich filmów do jednego worka, jeden jest taki, drugi siaki, nie każdy musi kończyć się gonitwą i 15 trupami w szafie. Najważniejsze aby skłaniał do przemyśleń czy nie pozwalał zasnąć w nocy – jak ww. film mi wczoraj.

Mnie przekonał i „uwierzyłam” w tą historię.

AniaG1979

Mnie również zaskoczył :) Ani przez chwilę się nie nudziłem, bo akcja filmu okazała się mega wciągająca. Bardzo dobra fabuła. Aktorsko ok.

ocenił(a) film na 8
AniaG1979

jak dla mnie to film aż tak dobry nie był, czasem nudny ale zakończenie mnie zaskoczyło.

ocenił(a) film na 8
kala996

Dla mnie film był mega wciągający do końca trzyma w napięciu. Zrozumiałem dlaczego Rachel nie chciała wyjawić informatora na samym końcu,ale szkoda że film nie wyjaśnia dalszych losów gł. bohaterki.