Cena prawdy

Nothing But the Truth
2008
7,1 16 tys. ocen
7,1 10 1 15565
6,7 3 krytyków
Cena prawdy
powrót do forum filmu Cena prawdy

Film cenie ponieważ uwypukla niezwykłe siły kobiece. Główna bohaterka - nieugięta, do końca wierna swoim zasadą, pomimo że z biegiem czasu zawężał się wokół niej krąg osób chcących i mogących jej pomóc, oraz wspierać bezwarunkowo. Było jej coraz trudniej, trwać w samotności, jak i w postanowieniu. Wiele razy miała okazję i mogła się 'poddać', zrezygnować, zostawić to wszystko i wrócić do kolorowego, szczęśliwego życia jakie wiodła przed feralnymi wydarzeniami.
Alan B: " Teraz zrozumiałem, że u wielkich osób, ich zasady i oni sami - to jedno".
Twarda, charakterna kobieta, o mocnej psychice. Wiedziała co chce osiągnąć i jakim kosztem to będzie okupione.
My sami, powinniśmy czerpać z niej przykład. Bronić swoich zasad, wartości pomimo wszystko. Nie próbować dostosowywać się na siłę do otoczenia. I robić to, co wszyscy by od nas oczekiwali. Musimy mieć swoje zdanie.
Z doborem przyjaciół... jak widzimy słowa Rachel odnoszące się do pytania dziennikarki, jak radzi sobie z tą sytuacją jej małżeństwo " Z mężem jesteśmy przyjaciółmi, wspiera mnie" były tak dalece mylne... Jej ukochany szybko znalazł sobie 'zamienniczkę', pozostawiając Rachel samą ze swoim problemem.
Niekiedy los i życie niektórych z nas postawi w takiej sytuacji. Sami - przeciw światu, i problemom. Nie będziemy mogli wtedy się ugiąć, trzeba być twardym - nie miętkim ( jak to mówią moi znajomi :) )

Także tyle ode mnie, p0zdro! :)
I jeszcze raz polecam :)