6,3 29 tys. ocen
6,3 10 1 29045
5,7 12 krytyków
Centurion
powrót do forum filmu Centurion

Nie nudziłem się podczas jego oglądania tak jak podczas "Incepcji". Najbardziej podobały mi się sceny walk, które były realistyczne. Uwielbiam takie brutalne ujęcia i filmy tego pokroju. Ode mnie 9/10 :)

ocenił(a) film na 8
Szymek3392

Mi najbardziej podobały się piękne naturalne tereny na których były kręcone zdjęcia.
8/10

ocenił(a) film na 5
Constantine_34

Dokładnie, zdjęcia są niesamowite ;)

użytkownik usunięty
Szymek3392

Zgadzam się - film fajny. Akurat mi się Incepcja podobała, ale w porównaniu do Salt - Salt = beznadzieja, a Centurion jest ok :)

ocenił(a) film na 3

Szczególnie cudowny w tym filmie jest laicyzm techniczny!
Toporek rzucony,przebija zbroję płytową rzymskiego żołnierza;)
I zabija go oczywiście.

ocenił(a) film na 8
mihura

Znalazł się ekspert, może akurat zbroja była kiepsko wykonana :P

ocenił(a) film na 8
Neo84

Legionista z doświadczeniem :P

użytkownik usunięty
mihura

To nie jest zbroja płytowa, tylko tak zwana lorika segmentsts . zbroja płytowa to na około XIV-XV w.

ocenił(a) film na 7
Szymek3392

filmik spoko , miała być krwawo i akcja , no i jest ! + fajne zakończenie , ode mnie 7,5/10 .

ocenił(a) film na 6
Szymek3392

Niezły, aczkolwiek bez przewijania się nie obeszło. Najbardziej razi kompletne pomieszanie faktów historycznych. Skoro juz szarpnęli się i nakręcili film to mogli zadbać o taki szczegół, fabuły (mizernej skądinąd) by to nie zmieniło. No i ta komputerowa krew blee, po Spartakusie mam jej dość :P

balarizaaf

W porównaniu z "realizmem" historycznym w takich filmach jak choćby ostatni Robin Hood ten film mógłby robić za materiał do nauki historii w szkołach. Co z tego że Agrykoli nie było już w Brytaniii gdy doszło do zagłady IX legionu? Róznica raptem kilku lat. Ogólne przedstawienie próby podboju Kaledonii przez Rzymian pokazane jest bardzo dokładnie.

ocenił(a) film na 3
Szymek3392

Spodziewalem sie chyba za duzo po tym filmie.. kompletnie sie zawiodlem..no moze po za jednym - zdieciami i plenerami, tu niemam pytań sa bardzo dobre ale reszta ? ee ;/ na historii sie nie znam ale jak dla mnie to mogli cos innego wymyslic niz garstka legionistow jak druzyna pierscienia idzie po dowodce a potem ucieka ukruszajac sie coraz bardziej. Dali by jakas bitwe z tymi piktami wiekrza, chociazby o ten fort z konca filmu.. slabiutki film 3/10

ocenił(a) film na 7
Szymek3392

Dla mnie film, okey ;) Niezła i dość nietypowa rola Olgi Kurylenko, która przez cały film nic nie mówi, bo rzymski legionista uciął jej języka Choć mogliby nieco rozbudować relacje Quintus Dias z Arian.

ocenił(a) film na 7
lukrzyma

Olgi Kurylenko ładnie zagrała, ale szkoda, że się nie odzywała bo ma ładny głos, ale jak się film będzie oglądać z dubbingiem to i tak nie słychać by było :p

chwastun

Mi się naprawdę podobał i mówcie sobie co tam chcecie, ale zakończenie jest przepiękne.

ocenił(a) film na 3
Nick_filmweb

Nieznam sie na historii rzymu itd, ale ten film to jakas paranoja, para cudem ocalonych popierdziela przez zajebiste tereny przez caly film ;/ niewiem moze chcieli zrobic cos na modle trylogi tolkiena ale ja tego filmu nie łykam. Nudny jak ja niewiem co, prawie to samo co Apocalipto ;/ cze,u nie mogli zorbic czegos takiego jak Tropiciel. (nie pamietam z ktorego roku film).
Centurion dla mnie jako film - 3/10