6,3 29 tys. ocen
6,3 10 1 29046
5,7 12 krytyków
Centurion
powrót do forum filmu Centurion

Lubię filmy pseudo-historyczne, tym bardziej w klimatach starożytnego Rzymu. To niemniej kino jest do bólu przewidywalne (od początku do końca), zrobione z małym rozmachem i takim sobie pomysłem. Zdecydowanie na plus zaliczam przepięknie wręcz przedstawione krajobrazy oraz bardzo ładną i pasującą do klimatu filmu muzykę. Sama akcja jako-tako może być i ogólnie film oceniam na plus.

scorpinor

tez lubie takie filmy i wciągam wszystko co z Rzymem związane niczym "wetknij w hiuston" koke, ale ten film to kupa. pomijając nidociągniecia historyczne, co jest zupełnie dopuszczalne w kinie (patrz genialny acz nieprawdziwy Gladiator), to niedoróbek nie można wybaczyć, no chyba że ogląda się pastiż kina klasy B, a sadzac po zapowiedziach tworcy filmu aspirowali do wyzszej półki. tak na prawde to od samego początku zdenerwowała mnie postac grana przez olge kurylenko, i to zwłaszcza ona odepchałą mnie od tego filmu najskuteczniej. no bo jak cholera piktyjka z IIw n e, mogła chodzić w makijażu i nienagannej fryzurze żywcem wyjetej z paryskiego żurnala. makabra, to juz wolę zegarek na ręce jagiełły w krzyżakach bo tamto to zwykle niedopatrzenie a to, to robienie z nas idiotów. pozdrawiam. bardzo zawiedziony tym filmem. 2/10

ocenił(a) film na 4
flowenoll

Robisz "pastiż" tym co piszesz i szkoda, że nie "odepchała" też Ciebie od pisania komentarzy na publicznych forach:]