PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697454}

Chłód w lipcu

Cold in July
2014
6,4 8,1 tys. ocen
6,4 10 1 8131
6,8 12 krytyków
Chłód w lipcu
powrót do forum filmu Chłód w lipcu

ręka Dextera

ocenił(a) film na 7

Spodziewałam się czego zupełnie innego ... a tu miłe zaskoczenie :)
Miało być "Życzenie śmierci" i Dexter jako wielki obrońca rodziny chowający się na poddaszu swojego domu z granatnikiem, walczący z całą niesprawiedliwością świata, a tu dobrze opowiedziana historia kryminalna z tzw momentami. Po obejrzeniu filmu nabrałam chęci do obejrzenia po raz kolejny Frailty (choć nie porównuje tych dwóch filmów), ale również dobre zwroty akcji ...
Michael C. Hall grający główna rolę.... jeszcze przez długi czas nie odklei się od Dextera, albo dexter od niego, ale jest na dobrej drodze. z pewnością nadaje się do tej roli, ale.... no właśnie został "pokonany" przez swoich starszych kolegów :) a na pewno przez grającego Russela - Sheparda :)
Rola Sama Sheparda znakomita ! takich ludzi omijasz na ulicy, bo sam jego wzrok wskazuje Ci odpowiednie miejsce w szeregu .... Oczywiście z biegiem filmu strach przeradza się w szacunek, a następnie we współczucie ale za bardzo spoilerowac nie będę (i tu kolejne porównanie GENIALNY Evan Ross w Life is hot in Cracktown ).
No i oczywiście Don Johnson (nie sprawdzałam obsady filmu przed jego obejrzeniem więc by miłym zaskoczeniem), mogę otwarcie powiedzieć: James "Sonny" Crockett powrócił :)
Polecam