PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612189}
7,1 128 tys. ocen
7,1 10 1 128356
6,2 52 krytyków
Chappie
powrót do forum filmu Chappie

:)

ocenił(a) film na 8

Lubię kiedy filmy typu sc-fi czy fantasy przeplatają się z psychologią. Chappie uroczy. Pozytywne zaskoczenie co do gry Ninja i Yo-Landi bo jak każdy wie, muzycy zwykle wypadają w filmach dość słabo... a tu proszę! Dave Patel to również trafny wybór. Pasuje mi do roli kujonów i komputerowców. Jedynie Jackman jakoś mi nie pasował do roli czarnego charakteru. Może to przez to dobroduszne spojrzenie? Ale i tak zagrał fajnie. Nie rozumiem tak negatywnych opinii tej produkcji za oceanem. Film mądry i wzruszający. To jest moje kino. Na Chappie'go warto iść :)

ocenił(a) film na 9
kamkaa1

Zgadzam się :) Również jakoś dziwnie oglądało mi się Jackmana w takiej roli, ale film ekstra, nie spodziewała się, po zwiastunie nie przypuszczałam że będzie tak wzruszający, łzy poleciały mi na widok biednego bezbronnego bitego Chappiego. Smutny widok. Na szczęście było tez sporo humoru :) Polecam :)

ocenił(a) film na 8
Priya12

Chyba byłam jedyną osobą na sali która płakała. Hah, aż mi się trochę wstyd zrobiło. Ale cóż.. co ja na to poradzę że jestem bardzo wrażliwa? ^^ i muzyka Zimmera jak zwykle trzyma poziom. Może i "autoplagiat" ale co tam... dałabym mu Oscara za każdy soundtrack :)

ocenił(a) film na 9
Priya12

Najlepszy moment jak jechał furą i krzyczał : Hej ja też mam swój :D

ocenił(a) film na 10
kamkaa1

Myślałem, że tylko mnie poleciały łzy. NAJLEPSZY FILM JAKI OGLĄDAŁEM. Moje uczucia utożsamiały się z bohaterem. Po prostu nigdy jeszcze tak bardzo się nie wczułem. Nie mam pojęcia dlaczego ten film jest tak słabo oceniany. Dla mnie to jest najlepszy jaki oglądałem ... :)))

ocenił(a) film na 9
Oskar5054

Myślę że właśnie osoby wrażliwe lepiej ocenią ten film, mnie poruszył Chappie jako dziecko, był taki biedny, serce się krajało, Na sali w kinie było więcej facetów, i sporo młodzieży i dzieci. Nie wiem czy ktoś inny tam płakał, wzruszył się, bo ja nie mogłam oderwać wzroku od ekranu, a oczy miałam zaszklone przez pół filmu.

ocenił(a) film na 8
Oskar5054

Miałam tak samo. Tak mi szkoda było tego robota :(( Ale co jest najlepsze to to, że Chappie jest symboliczny. Jest personifikacją wszystkich dzieci z krajów ogarniętych wojną, które wykorzystuje się do walki zbrojnej. Niczego nieświadome zostają wpuszczone samo centrum wiru mordu, który powinien je ominąć... Bardzo przykre... Fajnie że ktoś zwrócił uwagę na taki problem.

ocenił(a) film na 9
kamkaa1

Wow, stary właśnie Jackman wymiatał jako zły :D kurde chyba pierwszy raz go widziałem w roli szwarc charakteru. To nie był tylko zły gość, to był prawdziwy psychol, Widziałeś jego gębę gdy masakrował Łosiem ? Wszyscy wymiatali Die Andwoord ku mojemu zdumieniu też.

ocenił(a) film na 8
Cobra_Choke

Jackman w roli czarnego charakteru wystąpił jeszcze w "Deception", chyba z 2008 roku.

ocenił(a) film na 9
Pauka_

A to nie znam, trzeba obadać :)

ocenił(a) film na 8
Cobra_Choke

Oglądałam Deception. I właśnie mówiąc o "czarnym charakterze" to była też aluzja do Deception :) Też jakoś dziwnie tam nie pasował. Byłam na filmie z tatą i on również jakoś nie mógł go przełknąć w tej roli.... :( Ale absolutnie w jednym i drugim filmie nie zagrał źle ! Jackman zawsze wymiata :))