Chata

The Shack
2017
6,7 40 tys. ocen
6,7 10 1 39527
4,3 7 krytyków
Chata
powrót do forum filmu Chata

Co za niezwykle politycznie poprawna wizja Boga. Czarny "ojciec", arabski "syn" i skośnooki "duch święty". I treść filmu, jak i jego przesłanie spłynęła w jednym momencie do multikulturowego ścieku. Brakowało tylko na koniec orędzia pani kanclerz...
Nie polecam!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
dorcus

Co do Czarnego ojca to mi się tutaj także nie podobało bo znowu pokazali poprawność polityczną a co do reszty to według biblii wszystko dzieje się w Izraelu czy w tych okolicach i tam są sami araby i Azjaci więc nic w tym dziwnego dlaczego wybrali araba i azjatkę, a jeśli chodzi o film to ja zauważyłem że jak Mack zadaje bogu te pytania o całe zło na świecie i bóg zamiast wprost odpowiedzieć na pytanie to tylko ich unika pytań lub daje bezsensowne zagadki. A samo przebaczenie Macka za bardzo nie miało sensu bo jaki prawdziwy kochający ojciec wybaczy morderstwo swojego dziecka. I nie dość że wybaczył mordercy to i wybaczył lub zrozumiał boga za jego brak pomocy w sprawie córki. Film taki średni dobry na odmóżdżenie

ocenił(a) film na 9
dorcus

Stereotypem jest biały staruszek z długą brodą i tutaj chodziło o odrzucenie takiej wizji. Nota bene w jednej ze scen jest jak najbardziej biały.
A Jezus był żydem i akurat tutaj jest to oczywiste.