Bardzo lubie takie filmy i tego typu tematykę. Ten film ma wszystko czego potrzebowałem oprócz jednej rzeczy, mógłby być jeszcze z godzinę dłuższy. Łapałem się na tym, że patrzyłem czy dużo jeszcze zostało mi filmu. Bardzo dobrze dobrani aktorzy, świetnie zagrane, wciągająca fabuła. Podobało mi się stopniowanie, ukazanie hierarchiczności całej struktury i wplątanie w to bohaterów, poruszanie się w ciasnych biurowych korytarzach, salach narad, i toaletach; pokazanie jak cyfry sterują ludzmi, ich zachowaniami i do jakich decyzji są zdolni.
polecam 8/10
Popieram, pokazali ich życie od różnych stron, to do czego są przyzwyczajeni i jaka pieniądz ma władzę.
Wiele scen zasługuje na uwagę, choćby wymienianie na co idzie cała wypłata roczna opowiadana z taką lekkością.
Kompletny film, że tak powiem. Takiego ujęcia sprawy jeszcze nie widziałem. Szefostwo pogrążone wokół nieodwracalnej porażki, kombinowanie, zwalnianie nic nie znaczących pracowników, ostatni gwizdek... Sama śmietanka... 8/10 ode mnie!
Podłączam się pod opinią. 8/10. Jeżeli ktoś oglądał taki dokument na youtube o tym dlaczego powstał kryzys to znajdzie w tym filmie powiązania z nim, czyli z rzeczywistością np. bankierzy którzy chodzą na dziw*i, wypłacanie sobie przez nich dużej kasy przy odejściu itp.
Film bardzo dobry ukazujący prawdziwą twarz kapitalizmu, który trzeba sobie to szczerze powiedzieć jest systemem wyzysku i nieliczenia się z niczym i nikim. Co do filmu świetna gra aktorska, dobór obsady i do tego bardzo dobry scenariusz - napisany przez życie a takie jak wiadomo zawsze są najlepsze. Za całość mocna 8.