PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568905}

Chciwość

Margin Call
2011
6,8 48 tys. ocen
6,8 10 1 47922
6,7 27 krytyków
Chciwość
powrót do forum filmu Chciwość

Obejrzałam do końca ;-)
Dobry film.no i nie sci-fi tylko realia.

Zafascynował mnie jedynie Kevin Spacey-jaki przystojny tutaj !!!

nathalie.de

jak dla mnie film nakręcony przez lachociągów.

ocenił(a) film na 7
alienx8

Wytłumacz o co chodzi,bo nie bardzo kumam?Kto jest czyim lachociągiem i dlaczego?

flaga87

Przecież kazdy film ma jakąś fabułę, dla jednego ma sens ,dla drugiego daje ziewanie....
jak tak czytam tu komentarze to aż blednie wzrok....i na co te patologiczne teksty ?
oglądam i sobie oceniam, ewentualnie wymieniam sie zdaniem na temat filmów.....
przecież zycie płynie, po co zatem spływać do ścieków jak można zdrowo ;-)

nathalie.de

czy przystojny czy nie to nie mnie oceniać ;), a co do filmu to był naprawde kawałek dobrego kina, choć oglądałem go tylko jednym okiem bo byłem strasznie zmęczony ;).

Kaka880

Własnie chodzi mi o Kevina w tej roli.....porównując.....tutaj niczego sobie aparycja..... ;-)

ocenił(a) film na 7
nathalie.de

Mnie także podobał się ten film.Poniekąd podobny do Wall Street,ale gorszy.Choć i tak wypadł dobrze na tle obecnie emitowanych w kinach filmów.Jak dla mnie to dosyć przystępnie wszystko było zaprezentowane dla zwykłego zjadacza chleba,a do tego genialne kreacje Spacey'a i Irons'a.

flaga87

Ja daje + dla aparycji Kevina ;-)

ogólnie tutaj jest przedstawiony jeden fakt, z którym walczą......finanse i walka na podłozu bankructwa....no i tak co kasa nie robi i do czego nie pcha.....życie.

flaga87

możesz mi powiedzieć co ci się podobało w tym filmie ?

ocenił(a) film na 9
alienx8

Ja Ci mogę powiedzieć co podobało się mi. Lubię nie spieszne tempo narracji, drobne gesty, klimatyczną muzykę. To wszystko składa się na niesamowitą atmosferę filmu. Bardzo dobra gra aktorska i ciekawa reżyseria. Pomimo, że w temacie jakoby nie jestem, byłem bardzo zafascynowany od samego początku. Mocne 8, może nawet 9/10

Wojt4s

Oj, faktycznie muzyka jest świetna, dosłuchałam sie i ja.....

ocenił(a) film na 7
nathalie.de

Podobała mi się gra aktorska zwłaszcza Irons'a i Spacey'a,jak już napisałem wcześniej.Do tego film ten prezentował w przystępny sposób dla zwykłego śmiertelnika,do czego mogą doprowadzić manipulacje przy kupnie i wyprzedaży akcji firm oraz spekulacje.Do tego dobre dialogi.Choć przyznaję,jeśli chodzi o tą tematykę to Wall Street zdecydowanie jest lepsze,dlatego 7 na 10.

ocenił(a) film na 7
flaga87

To oczywiście miało być w odpowiedzi na post alienx8 :)