film

Chemia środków spożywczych

1996
12m
10 1
ocena
10 10 1 1
Wideoprogram stanowi ilustrację zagadnień związanych z tematyką tzw. Zdrowej żywności. Wyjaśniono przyczyny dodawania różnych substancji do artykułów żywnościowych i... Zobacz pełny opis

Ten film nie ma jeszcze zarysu fabuły.
Chemia środków spożywczych zobacz gdzie obejrzeć online

reżyseria

scenariusz

gatunek

produkcja

premiera

Wideoprogram stanowi ilustrację zagadnień związanych z tematyką tzw. Zdrowej żywności. Wyjaśniono przyczyny dodawania różnych substancji do artykułów żywnościowych i stężenie, w jakim są one bezpieczne dla ludzi. Przedstawiono rodzaje substancji zapachowych i barwników spożywczych oraz zasady ich oznakowania. Omówiono także problem psuciaWideoprogram stanowi ilustrację zagadnień związanych z tematyką tzw. Zdrowej żywności. Wyjaśniono przyczyny dodawania różnych substancji do artykułów żywnościowych i stężenie, w jakim są one bezpieczne dla ludzi. Przedstawiono rodzaje substancji zapachowych i barwników spożywczych oraz zasady ich oznakowania. Omówiono także problem psucia się żywności, rodzaje środków konserwujących i zagęszczających oraz przeciwulteniaczy. Przekazywane informacje zilustrowano wieloma atrakcyjnymi eksperymentami ułatwiającymi przyswojenie wiadomości. [opis dystrybutora]

Film wyprodukowano na zamówienie Ministerstwa Edukacji Narodowej w Wytwórni Filmowej "NAUKA". Rozpowszechniano go na kasetach jako pomoc naukową dla uczniów gimnazjum (CHEMIA 8. WYBRANE ZAGADNIENIA Z OCHRONY ŚRODOWISKA. CHEMIA A NIEKTÓRE PROBLEMY EKOLOGII cz. II. OP 11 - OP 20 ;dystrybucja - SFE "NAUKA").
O konsultację naukową przy produkcji filmu poproszono prof. dr hab. Andrzeja Burewicza.
Na razie nikt nie dodał wątku na forum . Spróbuj swoich sił i podziel się opinią. Możesz być pierwszy!
Dodaj wątek na forum

Pobierz aplikację Filmwebu!

Odkryj świat filmu w zasięgu Twojej ręki! Oglądaj, oceniaj i dziel się swoimi ulubionymi produkcjami z przyjaciółmi.
phones