PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33246}
7,4 96 tys. ocen
7,4 10 1 95730
7,3 40 krytyków
Chicago
powrót do forum filmu Chicago

Chicago

ocenił(a) film na 9

Muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem tego filmu. Naprawdę bardzo dobry musical. Już od kilku lat zbierałem się żeby obejrzeć ten film no i wczoraj się udało:0. Znakomita gra aktorów R. Zellweger i Richarda Gere. Jest to inny musical niż te co powstawały w latach 40 i 50. Bardzo ciekawy od początku akcja wciągnęła mnie nie było chwili na nudy. A końcówka filmu? genialna. Scena gdy Zellweger i Zeta-Jones tańczą na arenie z bronią, ta scena jest jak dla mnie jedną z najbardziej charakterystycznych scen w historii kina.

kingjames7

O tak, fabuła, muzyka, aktorzy - wszystko tworzy naprawdę świetny film. :-)

ocenił(a) film na 9
kingjames7

Też jestem pod wielkim wrażeniem tego filmu.Jakoś nie trawie innych musicali,średnio mi się podobały "Skrzypek na dachu" czy "Dźwięki muzyki" ale ten film jest inny od tych pozostałych.Bardzo dobra gra aktorów, świetny montaż filmu no i oczywiście rytmiczne i pełne energii piosenki. W sumie,jeśli chodzi o musicale to tylko ten mi się najbardziej podobał. 9/10.

ocenił(a) film na 9
kingjames7

+1 chyba wszystko zostało powiedziane. Jak dla mnie scena z piosenką 6 wesołych morderczyń zasługuje na oskara. Genialna, pomysłowa i idealnie wykonana scena :)!

ocenił(a) film na 10
kingjames7

Zgadzam się, film rewelacyjny! oglądając ten film pierwszy, drugi czy piąty raz zrobił na mnie tak samo ogromne wrażenie. Film zawiera wszystko co mi się podoba: taniec, jazz, obraz lat dwudziestych:) u mnie otrzymał miano ulubionego filmu.

kingjames7

Kabaret i Chicago--te lubię, reszty nie trawię.Hej!