ciekawy dokument ale i dołujące szczególnie sytuacja, gdzie matka mająca pod pieczą 4 obce dziewczyny prostytutki z góry zakłada, że jej mała 4,5 letnia córeczka będzie dziwką (dosłownie tak to określała), masakra, nie powinny tam rodzić dzieci skoro tak widzą ich przyszłość...
A ja myślę, że nie tyle co nie widzą w tym nic złego, co wiedzą, że w ich kulturze- właśnie taka przyszłość czeka ich dzieci, bo tak było zawsze i nie wiedzą, że jest inne życie.
Bardzo śmieszne =.= Widzisz, gdyby Twoje dziecko musiało zarabiać w ten sposób na życie mówiłbyś inaczej... Kiepski żart :p
stuknij się w czaszkę?!!co ty piszesz?Od tego jest rodzic,żeby taka patologia nie miała miejsca.A ty z bangladeszu że takie kocopoły walisz?
XD
Inna kultura, inna mentalność, właśnie zaczynam oglądać ten dokument, dosyć długi, ale tematyka dosyć ciekawa.
Pierwszy przykład w Tajlandii , dla mnie one nie powinny byc nazywabne dziwkami ; ) Są to prostytutki z własnej woli same przychodzą do pracy i oddają swoje ciała na rzecz swojego pracodawcy to tak jak by pracowały w MACU :PPP
Polecam ten film o podobnej tematyce ;) http://www.filmweb.pl/Masz.Na.Imie.Justine
Co do Tajlandii to się zgodzę, przynajmniej w przypadku burdelu z filmu, budynek był dobrze wyposażony, żeby nie powiedzieć ekskluzywny, tamte "panie" mieszkały sobie w całkiem niezłych mieszkankach, więc nie było tak źle, ale reszta filmu przytłacza i smuci w wielu momentach. No meksykanki takie nawet rozweselone były, chociaż warunki też nie zbyt dobre.
Rozweselone bo jarały crack i ogólnie brały narkotyki ;) tak zwani alfonsi ; ) uzależniają swoje ofiary a potem one robią wszystko dla działki ; (( Smutneee ale nic się nie poradzi .....
Obejrzyj ten film co dałem w UP :)
to zła przyszłość ? A tak poza tym pewne zachowania są dziedziczne i czy wyjedzie czy nie to w niej będzie na zawsze.
wszyscy wiedzieli przecież, że dzieci UBeków, SBeków Tuska są skazane na bycie złodziejami, bandytami. Macie odpowiedni czas na to aby zaobserwować dziedziczne zachowania nawet Wałęsów.
Kulturę tworzy się przez setki lat zniszczyć ją można w przeciągu jednego pokolenia. Ale najważniejsze aby swołocz, prostactwo wiedziało gdzie jego miejsce. Niestety ta swołocz poprzez komunizm wyszła an wierzch zamiast siedzieć w rynsztoku.
Tak samo jest w tym filmie, nie tylko otoczenie tworzy człowieka lecz geny determinują jego ścieżkę życia.