Chwała dziwkom

Whores' Glory
2011
6,5 11 tys. ocen
6,5 10 1 11016
6,2 4 krytyków
Chwała dziwkom
powrót do forum filmu Chwała dziwkom

ciekawy dokument ale i dołujące szczególnie sytuacja, gdzie matka mająca pod pieczą 4 obce dziewczyny prostytutki z góry zakłada, że jej mała 4,5 letnia córeczka będzie dziwką (dosłownie tak to określała), masakra, nie powinny tam rodzić dzieci skoro tak widzą ich przyszłość...

ocenił(a) film na 8
krasula_1

Mnie też ruszył ten wątek... Tragedia.

ocenił(a) film na 7
krasula_1

Cóż, one nie widzą w tym nic złego.. :(

ocenił(a) film na 8
Aposia

A ja myślę, że nie tyle co nie widzą w tym nic złego, co wiedzą, że w ich kulturze- właśnie taka przyszłość czeka ich dzieci, bo tak było zawsze i nie wiedzą, że jest inne życie.

ocenił(a) film na 7
mokka2011

W sumie, to tak ;)

Aposia

pewnie!!jak wyrosną będzie co dy...ć XD

ocenił(a) film na 7
schfyo

Bardzo śmieszne =.= Widzisz, gdyby Twoje dziecko musiało zarabiać w ten sposób na życie mówiłbyś inaczej... Kiepski żart :p

Aposia

stuknij się w czaszkę?!!co ty piszesz?Od tego jest rodzic,żeby taka patologia nie miała miejsca.A ty z bangladeszu że takie kocopoły walisz?
XD

krasula_1

Inna kultura, inna mentalność, właśnie zaczynam oglądać ten dokument, dosyć długi, ale tematyka dosyć ciekawa.

ocenił(a) film na 5
Vampire19

Pierwszy przykład w Tajlandii , dla mnie one nie powinny byc nazywabne dziwkami ; ) Są to prostytutki z własnej woli same przychodzą do pracy i oddają swoje ciała na rzecz swojego pracodawcy to tak jak by pracowały w MACU :PPP

Polecam ten film o podobnej tematyce ;) http://www.filmweb.pl/Masz.Na.Imie.Justine

boteq

Co do Tajlandii to się zgodzę, przynajmniej w przypadku burdelu z filmu, budynek był dobrze wyposażony, żeby nie powiedzieć ekskluzywny, tamte "panie" mieszkały sobie w całkiem niezłych mieszkankach, więc nie było tak źle, ale reszta filmu przytłacza i smuci w wielu momentach. No meksykanki takie nawet rozweselone były, chociaż warunki też nie zbyt dobre.

ocenił(a) film na 5
Vampire19

Rozweselone bo jarały crack i ogólnie brały narkotyki ;) tak zwani alfonsi ; ) uzależniają swoje ofiary a potem one robią wszystko dla działki ; (( Smutneee ale nic się nie poradzi .....

Obejrzyj ten film co dałem w UP :)

krasula_1

to zła przyszłość ? A tak poza tym pewne zachowania są dziedziczne i czy wyjedzie czy nie to w niej będzie na zawsze.

krasula_1

wszyscy wiedzieli przecież, że dzieci UBeków, SBeków Tuska są skazane na bycie złodziejami, bandytami. Macie odpowiedni czas na to aby zaobserwować dziedziczne zachowania nawet Wałęsów.
Kulturę tworzy się przez setki lat zniszczyć ją można w przeciągu jednego pokolenia. Ale najważniejsze aby swołocz, prostactwo wiedziało gdzie jego miejsce. Niestety ta swołocz poprzez komunizm wyszła an wierzch zamiast siedzieć w rynsztoku.
Tak samo jest w tym filmie, nie tylko otoczenie tworzy człowieka lecz geny determinują jego ścieżkę życia.

ocenił(a) film na 7
markin

Kiepskie porównanie, ale dobra teza na koniec.. "nie tylko otoczenie tworzy człowieka lecz geny determinują jego ścieżkę życiową" Moim zdaniem film dobrze się zaczynał.. ale koniec i tytuł filmu.. mają się nijak do siebie, tak przynajmniej to odebrałem.