Chwała dziwkom

Whores' Glory
2011
6,5 11 tys. ocen
6,5 10 1 11016
6,2 4 krytyków
Chwała dziwkom
powrót do forum filmu Chwała dziwkom

Jak dla mnie lekką przesadą jest, żeby plakaty z tym filmem rozwieszać po całym mieście.
Przecież każde dziecko widzi ten tytuł i prowadzi to do wielu nieprzyjemnych sytuacji, kiedy
zacznie używać takich słów.

paulinea

Nawet moje pierwsze wrażenie to na zobaczenie tytułu to ' WTF' O.o

paulinea

w szkole taakie słowaa padają 20x na minute, zamkniecie szkoly??
ogarnijcie sie

Porter_5

w przedszkolu też? 4 letnie dzieci także tak mówią?

paulinea

ojej... to może wszędzie wywieszajmy banery ze słowami "dziękuję, przepraszam, proszę i do widzenia", to dzieci zaczną być grzeczne. ogarnij się.

marcholt

no dokladnie bo to akurat ma znaczacy wplyw na zachowanie dziecka. Max 5% reszta otoczenie z jakim przebywa, z kim sie zadaje itp

paulinea

4 letnie dzieci chodza same po ulicach i cczytaja plakaty??? obudz sie

użytkownik usunięty
paulinea

Mysle ze powinno sie powiadomic odpowiednie wladze, moze ojca rydzyka i tak dziw ze czarne szwadrony moralnosci w tym katolickim panstwie nie biegaja jeszcze po miescie i nie zrywaja plakatow. A co do dzieci to mysle ze wiekszosc slyszy to slowo jeszcze zanim nauczy sie czytac a od wychowania i kultury ktora spotyka je w domu zalezy czy bedzie je powtarzlo czy nie. AMEN

Nie chodzi tutaj o to czy dziecko zna czy nie zna danego wulgaryzmu. W momencie gdy rodzice lub przedszkole / szkoła próbują wpoić mu, że danych słów nie powinno się używać a następnie widzi on je w tzw. przestrzeni publicznej robi mu się zamęt w głowie.

Nie jestem przeciwnikiem wulgaryzmów w ogólności i nie żyję złudzeniami, że można wyizolować dzieci pod tym względem. Jednak nie zaszczepianie takich podstawowych odruchów społecznych odnośnie publicznego zachowywania się powoduje, że później zastanawiam się czy u takich dzieciaków to kwestia złego wychowania czy już postępująca koprolalia.

paulinea

Co jest złego w słowie dziwka? To nie jest jednoznacznie wulgarne określenie.

ocenił(a) film na 1
_mosquito_

ale dlaczego zaraz "chwala"? "dziwka", ew. "dziwki" i juz, taki powinien byc tytul tego filmu; uwazam, ze zadna chwala sie im nie nalezy, bo niby za co?

Saguar_Bro

No ja nie wiem. Być może reżyser chciał nam tytułem wyrazić swój pogląd na temat tych pań.

Saguar_Bro

to napisz do reżysera żeby zmienił bo Tobie się nie podoba... jeny...

paulinea

Przesada. Dziecko widzi różne rzeczy, a rolą rodziców jest tym dzieciom świat tłumaczyć i pokazywać co w nim dobre, a co niekoniecznie.
Schowanie tematu nie powoduje, że on przestaje istnieć.

araresz

oczywiście, ale jeśli takie słowa pojawiają sie powszechnie w otoczeniu to wszyscy ludzie, nei tylko dzieci, zaczynają używać ich coraz częściej. Mimo wszystko słowo 'dziwka' jest wulgaryzmem, gorzej, że zaczynając od niego społeczeństwo płynnie przejdzie do kolejnych mocniejszych wulgaryzmów i będziemy oglądać plakaty: 'chwała k***om' itd.

ocenił(a) film na 7
paulinea

nie bądź takim pudelkiem . niejednokrotnie znając życie groźniejsze tyrrady wygłaszasz aniżeli dziwka na przykład jak ci jajko spadnie na granitową posadzke . troche dystansu niewiasto .

SirEichmann

Tak, ale nie przy kilkuletnich dzieciach. W dodatku widziałam ten plakat w Kauflandzie, gdzie widział go każdy.

ocenił(a) film na 7
paulinea

mass media z roku na rok przesadzają . ale zauważ że jakoś muszą poddtrzymywać utopijną bańke nieustannej konsumpcji, dobrobytu i marzeń o byciu gwiazdą rocka która ma powstrzymać poszczególne jednostki od bardziej kreatywnego myślenia i zastanowienia sie co w toku ewolucyjnym poszło nie tak że jesteśmy tu gdzie teraz, odarci z moralności i jakiegokolwiek tabu ... a w roku pańskim a.d 2012, wnet przy nieletnich poniżej 10 roku życia, słowo dziwka zaskakująco często okazuje sie epitetem małego kalibru ...

użytkownik usunięty
paulinea

ile dzieci juz wychowalas ze sie zapytam? bo ja dwojke i jakos wulgaryzmow nie nauczyly sie chodzac po hipermarketach i czytajac plakaty ;-) kazde dziecko w pewnym wieku spotka sie z wulgaryzmami i to od rodzicow zalezy czy dzieci beda rozrozniac wyrazy ktore mozna powtarzac od tych ktorych nie mozna powtarzac.

użytkownik usunięty
paulinea

Buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

paulinea

Pruderia, pruderia i jeszcze raz pruderia.