PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91645
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

...

użytkownik usunięty

Komedii się nie powinno tutaj oceniać ponieważ każdy ma inne poczucie humoru... Taka
prawda... Jednego film może śmieszyć, a drugi w nim nic nie znajdzie śmiesznego... Kto się
ze mną zgadza?

ocenił(a) film na 7

Popieram! Zdania na temat Ciacha są podzielone. Moim zdaniem jest to całkiem niezły film. Najlepsza rola Małaszyńskiego, choć Bosak też niczego sobie :)
Momentami kiszka i usilne staranie się "rozśmieszyć" widza ale generalnie rzecz biorąc większość Ciacha całkiem przyzwoita.

Jeśli chodzi o polskie komedie to uważam, że są w porządku. Mam na myśli zarówno te starsze z lat 80. i 90. jak i te z ostatnich lat np. Testosteron, Lejdis, Vinci, Job, Weekend, Francuski numer czy To nie tak jak myślisz, kotku. Choć zdarzają się wyjątki Randka w ciemno, Złoty środek czy Idealny facet dla mojej dziewczyny...

Ale o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) film na 1

Ta, wogóle nie powinniśmy oceniać filmów. Jednemu może się podobać Rambo, a drugiem nie. To znaczy, że nie powinniśmy oceniać tego filmu?

A co to stwierdzenia "Ale o gustach się nie dyskutuje", tak się składa że filmweb służy do dyskutowania o filmach i tym samym o gustach filmowych, jeśli Ci się to nie podoba, to dlaczego założyłeś konto na FilmWebie?

użytkownik usunięty
PiotrZielu

nieważne, co ty się wtrącasz w moje życie człowieku

ocenił(a) film na 1

Chyba konto na Filmwebie to nie jest Twoje życie
I wbrew powiedzonku to najczęściej na FW dyskutuje się właśnie o gustach

nie zgadzam się z tego względu, że wysoka ocena z dużym prawdopodobieństwem mówi mi czy film rzeczywiście ma szansę mnie śmieszyć (mówię tu tylko i wyłącznie o komedii, a nie ,np. o komedii romantycznej). Niska wskazuje raczej, że humor śmieszy wybranych. Problem byłby wtedy gdyby wszyscy ci którzy się na filmie uśmiali oceniali go nisko, gdyż wystawiając notę bardziej braliby pod uwagę aktorstwo, muzykę, morał, itp.

Kazdy film moze byc roznie odebrany przez rozne osoby. A fora sluza do wymiany opinii, rowniez miedzy osobami o roznych punktach widzenia. Spojrzenie z innej perspektywy na dowolny film poszerza horyzonty