PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91594
1,6 34 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Film robiony w pewnej konwencji, to raczej karykaturalna wersja współczesnych polskich komedii, ociera się o granice absurdu, wręcz głupoty (ale celowej). Czy naprawdę nikt nie zdołał tego zauważyć? Nawet przez moment nie poczułam nachalnie wciskanego momentu "sztucznego śmiechu", jak miało miejsce np. w "Weekendzie" Pazury. Nie było też nudno. Zależy od jakiej strony się podejdzie do tego obrazu - jeżeli nastawiamy się na "normalną", realistyczną komedię, to wyjdziemy z seansu zawiedzeni, zdegustowani. A jeśli obierzemy nieco inny punkt wyjścia, oscylujący wokół groteski i parodii, to być może "Ciacho" będzie całkiem strawne.

kate8910

Zgodziłbym się. Ja dałem aż ,,7''. Z tego co pamiętam film mnie śmieszył, choć faktycznie pewnie jest to dość specyficzne poczucie humoru, skoro inni tak go odbierają. Ale jest zdecydowanie lepszy (według mnie) od "Weekendu" Pazury.

ocenił(a) film na 6
ignac91

Bo "Weekend" ma strasznie ciężki i niestrawny żart, to film zrobiony zbyt serio i zbyt "inspirowany" (nieudanie niestety) filmami Ritchiego. W tym "dziele" Pazura sprofanował "Snatch" :/