Wczoraj byłam w kinie i szczerze przyznam średnio chciałam iść na kolejną "polską komedię" spodziewając się tego samego co zawsze, a mianowicie Ci sami aktorzy, przesadzone wątki romantyczne, niekiedy zero akcji, prosta fabuła czy nuda przewijająca się przez cały film ...... tak można wymieniać jeszcze długo, długo, długo, ale ja nie na ten temat chciałabym się wypowiedzieć.
Po seansie (a nawet w jego trakcie) jak się okazało film mnie zaskoczył: teksty, które niejednemu wydałyby się banalne i oklepane po prostu powaliły mnie (ze śmiechu oczywiście) bo po pierwsze to jest KOMEDIA więc chodzi właśnie o to żeby sie śmiać, a nie doszukiwać się sensu w wypowiadanych przez aktorów zdaniach; po drugie no wybaczcie "antyciachowcy" ale ja w życiu nie słyszałam tekstów typu, np.: "Jak Bóg rozdawał talenty stałyście w kolejce po łechtaczkę", albo "Śpieszmy się kochać mężczyzn tak szybko dochodzą :)" <- A nawet jeśli ktoś uważa, że teksty tego typu są nie "na poziomie" lub proste, to uważam, że słowo KOMEDIA jest mu zupełnie obce bo w przypadku tego gatunku filmu nie wymagana jest spójność akcji czy doskonała gra aktorska, ale ważne jest żeby się wyluzować i obejrzeć film z "przymróżeniem oka", przede wszystkim dobrze się przy tym bawiąc i śmiejąc oczywiście :). Akcja w filmie może była może nie każdy może uważać jak chce, mnie oprócz tekstów zaskoczył Małaszyński pierwszy raz oglądałam Go w "takiej wersji" :) ale muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało, że aktor takiego pokroju - grający głównie "prawdziwych mężczyzn", potrafił zagrać po pierwsze w komedii, po drugie takiego nieporadnego, słodkiego Karolka :P. Moim zdaniem Jego prawdziwi fani nie powinni oburzać się tą rolą tylko jeszcze bardziej cenić swojego idola za Jego wszechstronność aktorską tym bardziej, że naprawdę mu się ta rola udała :).
To chyba będzie na tyle :) Jak na mój gust świetna komedia, głównie ze względu na teksty, a w drugiej kolejności ciekawe kreacje bohaterów stworzone przez naprawdę świetnych aktorów. Polecam :) 10/10
Cześć,
Oceniasz film jako dobry, a nawet bardzo dobry a swoją wypowiedź kwitujesz oceną 10/10 :O Rozbrajające...
No wybacz, ale to chyba najwyższa nota w ocenianiu filmów na tym portalu więc czego nie rozumiesz ???
Patrząc na Twojego avatara aż chce się powiedzieć, jakie mądre i jasna twarz, szczery uśmiech, nic tylko przyłożyć do rany ...
Niestety, po odczytaniu Twej opinii dziwnie pobladłem, twarz wykrzywiła mi się niczym u Mr.Hyda i w dziwnych podskokach przecwałowałem przez pokój.
Swym zakłamaniem bijesz na głowę nawet mojego ulubieńca Kurskiego.
Odradzam spoglądania w lustro bo twe oblicze może zacząć nagle przypominać portret Doriana Graya.
Wytłumacz mi proszę na jakiej podstawie określiłeś mój komentarz jako zakłamany bo choć jestem inteligentną i mądrą dziewczyną to jakoś nie mogę się doszukać tego "zakłamania" w swojej wypowiedzi ???
Hmmmm....... no widzisz grunt to nie ważne co myślą o Tobie inni, ważne co Ty myślisz o sobie i tego należy się trzymać ;) !!!
"Hmmmm....... no widzisz grunt to nie ważne co myślą o Tobie inni, ważne co Ty myślisz o sobie i tego należy się trzymać ;)"
Czy to jest może cytat z "Ciacha"? Poziom mniej więcej adekwatny.
To nie jest cytat z "Ciacha" !!! A jeżeli nie rozumiesz tego stwierdzenia to trudno... Wolę nie wiedzieć co Ty myślisz o sobie bo pewnie byłoby mi przykro...
pogląd dobry. gorzej z wykonaniem. raczej uważam, że swoich przekonań co do własnej osoby raczej nie należy wygłaszać w ten sposób bo może to zadziałać w drugą strone ... ;]
Możesz sobie uważać jak chcesz ja myślę, że lepiej myśleć pozytywnie, a nie przejmować się wszystkim i wszystkimi....
Widzę od samego rana w robocie nie ma to jak dobrze zacząć kolejny tydzień pracy jak miną wolny weekend:))
jeśli już chcesz błysnąć, to rób to poprawnie - PO PROSTU. A takiś chciał być mundry, a wyszło jak zawsze. Rozpędź się, a ściana sama cię znajdzie
Po 14 latach wytyka brak jednej spacji, szanuję. Domyślam się, że film oceniasz 10/10? ;)
W sumie jestem dość podobnego zdania. Po przeczytaniu licznych, negatywnych komentarzy na temat filmu na filmwebie w ogóle nie miałam ochoty iść na ten film. Ale nadarzyła się okazja i z braku innych pomysłów z niej skorzystałam. Poszłam sceptycznie nastawiona, a film okazał się całkiem w porządku. Fakt, nie jest arcydziełem, ale spokojnie mogę go ocenić jako dobry, czy bardzo dobry. Niektóre teksty i sytuacje mnie rozbrajały, a i aktorzy sobie poradzili. Taka lekka i przyjemna komedia i na szczęście już nie taka romantyczna, więc jak dla mnie do pośmiania się całkiem ok i też mogę spokojnie polecić wszystkim, którzy chcieliby się wyluzować, czasami nie ma co się kierować masową nagonką i ten film znów mnie utwierdza w tym przekonaniu :)
Mi film także się podoba ! Myślę, że Karolek , jest absolutnym hitem tego filmu !
10/10! Jesteście dziewczyny porostu żałosne od razu widać że dystrybutor, a jeżeli nie to jak wam się udało z takim IQ założyć konto na filmwebie a co dopiero tematy zakładać;))
To, że Tobie ten film sie nie podobał to nie znaczy, że możesz nas obrażać !!! I co tu ma do rzeczy moje IQ ??? Określ swoje to może pogadamy...
o ile sie nie myle, to 10 w skali ocen na filmwebie oznacza "Arcydzieło!"..
czy naprawde uwazacie to za jakies ponadczasowe dokonanie?
Szkoda, ze ominęły Cię wcześniej teksty, ktre wymieniasz, bo są znane od dawien dawna (o tym stawaniu w kolejkę jak Bóg coś rozdawał, to mówiono powszechnie nawet 18 lat temu) i jako odgrzewane dowcipy nie śmieszyły 99% widzów "Ciacha".
Przyznanie Ciachu 10/10 bardzo negatywnie o Was świadczy dziewczyny.
Bieda z nędzą ...
Ciacho to fatalny film, nie ma w nim nic ciekawego.
I do znudzenia powtarzam - nikt z nas "antyciachowców" jak to ładnie nazwałaś, nie szedł do kina z przekonaniem, ze zobaczy obraz, który wyjaśni mu sens istnienia lub przynajmniej skłoni do autorefleksji. Poszliśmy na ten shit żeby się posmiać, a nie było zupełnie z czego.
Wlasnie nieswiadomie pokazalas nam, ze na filmie to Ty sie nie znasz :)
ach te literówki ;)
A muszę się znać ??? Czy ja jestem jakimś krytykiem czy coś ??? Raczej nie..... więc znać się nie muszę, a jesli Ty się znasz tospoko tylko lepiej dla Ciebie..... --> chociaż wątpię....
Nieświadome powiadasz ? a może tak trochę byś pomyślał lub pomyślała, że skoro pozwalam komuś wybrać repertuar to właśnie po to żeby przekonać się o tym czy naprawdę mam taki kiepski gust jeśli chodzi o filmy (jak to niektórzy uważają), liczę na to, że wybierając się z kims do kina i pozwalając mu wybrać repertuar mogę sprawdzić czy nie "puszcza słów na wiatr" skoro ktoś uważa się za "wielkiego znawcę" to proszę bardzo jestem ciekawa na co by mnie zabrał i czy by mi się to podobało..... ???
Przede wszystkim, jeżeli chodzi o myślenie, to nad tym też musisz popracować, czy nick "oilio" daje jakiekolwiek szanse na to, żebym był kobietą?
Uważam, że jest jedna rzecz, która całkowicie dyskwalifikuje Cię jako "kinomaniaka". W swoim profilu napisałaś, że jesteś uzależniona od dobrych filmów, ok. Wytłumacz mi jedno. Można być fanem wielkich filmów, tylko, dlaczego dałaś 10/10, (dziesięć na dziesięć !!) dla "Ciacha"?
A może Ty żyjesz w poprzedniej epoce? W głębi duszy "zachwycasz się" "Rewersem" i "Domem złym", ale nie dajesz tego nikomu poznać, a w rzeczywistości dajesz 10 (!) "Ciachu", bo... No właśnie?
Jak Ciebie nazwać?
Myślę, że nie musisz przekonywać się, czy masz kiepski gust, czy nie. Ja Ci gwarantuję, że Twój gust jest przejebany w torbę.
Aha, no i z tego co czytałem, kolega, który wyraził chęć zabrania Cię do kina, w żadnym miejscu nie uznał siebie za "wielkiego znawcę"
Dziewczyno mi się wydaje, że jak Bóg rozdawał gust, to Ty stałaś w kolejce po pracę do dystrybutora "Ciacha".
do kina! (ale nie na chłam...)
A moim zdaniem to nikt by się nie wysilił na napisanie takiego komentarza o ile by mu za to nie zapłacono, przestańcie w końcu ludzi nabijać w butelkę na siłę pisanymi komentarzami, ponieważ jedynie co tutaj widać to :
a)Jeden klakier pisze jaki to film jest super itd
b)Reszta klakierów przytakuje
c)Oczywiście jest wzmianka o Małaszyńskim i jego wspaniałej grze aktorskiej
d)Wzmianka na temat niby śmiesznych tekstów (które może są zabawne dla młodzieży w wieku 13 lat)
d)Użytkownicy którym dystrybutor nie płaci za pisanie pozytywnych komentarzy przeważnie oceniają ten film jako dno
To po jakiego grzyba ludzie idziecie do kina? Nie moge tego pojac. Bylam na filmie w niedziele dokladnie dzien przed wyjazdem z kraju i musze przeznac ze bardzo chcialam go obejrzec.Film bardzo mi sie pdobal,moze rzeczwiscie nie na 10, ale 7-8 dalabym z przyjemnoscia. Momentami mam obawy, ze niektorzy nie wiedza co to komedia. Oczywiscie najwiekszym plusem jest rola Malaszynskiego, ale nie wmowicie mi ze pozostali aktorzy zle zagrali...Beznadziejnym filmem jest chocby Americam Pie lub Straszny film, no ale jak to sie ladnie mowi CUDZE CHWALICIE SWEGO NIE ZNACIE!
Aktorzy ? To tam byli aktorzy ? myślałem ze jakichś ludzi z ulicy ściągneli... :)
Twoje obawy co do tego, że niektórzy nie wiedzą co to komedia, można je łatwo rozwiać - otóż wiemy co to komedia, pytanie tylko czy producenci i sz.p.Vega wie. Robienie z widza idioty, to jest komedia ? ściągane, 'odgrzewane' teksty publikowane na portalach typu bash, czy demotywatory i wrzucanie je do doprawdy ORYGINALNEGO scenariusza, to jest komedia ? Bawi Cie jak ktoś rzuca w Ciebie gównem, albo wbija Ci bolce w dupsko ? ;]
jeśli masz taki, wysublimowany humor, to gratuluje doboru filmu.... ;]
Zgadzam się z Williamem,
twórcy Ciacha z P. Vegą na czele nie mają pojęcia o tym co można nazwać "komedią", powiem więcej - "PRAWDZIWĄ KOMEDIĄ" (jak na plakacie).
Dobre żarty i gagi w "Ciachu" nie istnieją.
American Pie beznadziejny film? Można go nie lubić, może nie podobać się tematyka ale film jest całkiem dobry o.O Atomosfera studencka jest tu oddana w 100%, Stiffler i cała reszta.. Ocena na filmwebie 7,5/10 a więc trafia do większości. Ciacho trafia do na prawdę nielicznych grup, z tego co zaobserwowałem w kinie śmiały się tylko gówniary które przyszły na seans z chłopakami, była ich cała grupa - średnia wieku około lat 16, dedukuję że śmiały się bo trzeba było pokazać 'że się załapało żarcik', a że trzeba było się ciągle tak śmiać pp żeby pokazać też że się świetnie bawiły to wmawiają sobie że film był super. Film jest dnem. Jest poniżej dna. Niżej są tylko produkcje Gulczas i Yrek. Gra aktorska przypomina kunszt uczestników Big Brothera, oj mógłbym tak się rozprawiać jeszcze długo ale już sił nie mam. Dziękuję dobranoc.
Tak. Twój cytat: ale ja w życiu nie słyszałam tekstów typu, np.: "Jak Bóg rozdawał talenty stałyście w kolejce po łechtaczkę",
Ale jesteś inteligentna i mądra jak sama o sobie piszesz. Rozumiem, że kolejne arcydziała dla Ciebie to teksty w stylu np "Jak Bóg rozdawał talenty stałyście w kolejce po cycki", "Jak Bóg rozdawał talenty stałyście w kolejce po odbyt","Jak Bóg rozdawał talenty staliście w kolejce po k...sy" itp. itd.
Bardzo zabawne teksty w sam raz dla ograniczonego dresiarza i blachary, brawo laska, brawo
Do wiliama.
Tak bardzo krytykujesz ciach i ta dziewczyna a przypomnij sobie twoją recenzje komedii "Nie zadzieraj z fryzjerem". Wg Ciebie bardzo dobry film a to również jest kolejna niczego nie warta komedia. Pozdrawiam.
Są gusta i guściki, jednemu się podoba drugiemu nie, ale nie próbujmy na siłę wmawiać innym, że nie ma racji.
Za mocno popłynołem wczoraj. Teraz się obudziłem i za Chiny nie mogłem ustalić czy to jest szósta rano czy wieczorem. A wy ciągle o tym filmie? Dajcie se spokój.
Ide w kimono.
Szkoda, że w dzisiejszych czasach w Polsce (chociaż nie tylko) nie można zrobić dobrej komedii, w której nie było by ("śmiesznych") wątków seksistowskich, czy bluźnierstw. Boje się jak będą wyglądać komedie za 10-15 lat. Co do 'Ciacha' - według mnie stracone pieniądze.