PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91642
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

nie umiem jednoznacznie stwierdzić, czy ten film mi się podobał czy nie. Nie mogę napisać że to gniot bo jednak parę razy autentycznie mnie rozśmieszył a przedstawiona w nim historia, choć mocno absurdalna, to jednak potrafi wciągnąć; chyba dopiero po półtorej godziny seans zaczął mnie nużyć. Tak jak się spodziewałem, humor jest rzeczywiście niskich lotów ale w niektórych miejscach wybrania się na tyle, że nawet jest zabawnie; szczególnie zwróciłem uwagę na motyw z automatem z kawą w szpitalu albo śmiech Żaka podczas akcji palenia pola marihuany czy też akcję odbijania siostry. "Ciacho" nie jest jednak dobrą komedią, nawet jak na taką luźną konwencję; większość scen i tekstów raczej nie śmieszy, a wpleciony wątek sensacyjny czy nawet jakieś elementy kina akcji, choć wzbogacają scenariusz, to jednak wypadają komicznie i to w negatywnym sensie. Zwraca uwagę też mało przekonująca gra aktorska - postacie są płytkie, mało wyraziste i tak bardzo nijakie, że trudno odczuwać wobec nich zarówno sympatię jak i antypatię. Jest jeden, zaskakujący wyjątek - postać Karolka. Małaszyński stworzył naprawdę bardzo dobrą kreację i choć grana przez niego postać może irytować swoją głupkowatością, to jednak popis aktorski był bardzo dobry. Skoro już o tym mowa, to myślę że wspomniany wcześniej Żak nie powinien występować w takich niskolotnych produkcjach."Ciacho" dobrze mi się oglądało mniej więcej przez pierwszą godzinę z haczykiem, byłem skłonny przyznać wtedy 6/10, jednak dalsza część była słabsza, nie mówiąc już o durnym zakończeniu, które definitywnie przesądziło o obniżeniu mojej oceny.

guliver_filmweb

mam tak samo

ocenił(a) film na 5
guliver_filmweb

Trafiłeś w sedno.... nic dodać nic ująć.