7,3 95 tys. ocen
7,3 10 1 94871
7,5 64 krytyków
Cicha noc
powrót do forum filmu Cicha noc

Jestem swiezo po obejrzeniu w kinie i oczywiscie polecam. Uwielbiam takie fikmy dlatego lekkie poczucie niedosytu dodalabym jeszcze jakis watek lub rozwinela to co jest i wydluzyla film np o pol godziny lub nawet dluzej. Bardzo dobre filmy lubie jak sa dluzsze :-) Poza tym nie mam do czego sie przyczepic, czuc taka naturalnosc z ekranu, lroblemy bohaterow ktore moga byc bliskie wielu ludziom niezaleznie czy mieszkaja na wsi czy w miescie czy kiepsko czy dobrze zarabiaja. Duza uniwersalnosc. Troche smiechu, troche wzruszen. Swietna gra aktorska, ale nie moglo byc inaczej przy takiej obsadzie. Swieta pokazane prawdziwie jako te nie zawsze wesole. Mysle o tym filmie i mysle. Zostanie w pamieci. Ode mnie 8/10. Polecam obejrzec w kinie bo to wazny wartosciowy debiut a takie warto wspierac by bylo wiecej swietnych polskich filmow :-)

ocenił(a) film na 8
monika220

Jeszcze dodam ze taka wada ale to juz dla mnie jedyna, ze mogliby cos wiecej powiedziec o relacjach glownego bohatera z Asia. Tzn wiadomo o co chodzi, niby nie trzeba tego dopowiadac i watek jest zamkniety ale mogliby cos wiecej o nich powiedziec bo to by bylo ciekawe. Wlasnie dla szerszego pokazania jak emigracja wplywa na relacje. Tak dla refleksji ze roznie bywa.