Ciche miejsce 2

A Quiet Place Part II
2020
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 46153
6,6 47 krytyków
Ciche miejsce 2
powrót do forum filmu Ciche miejsce 2

Jak widać potwory nie potrafią pływać, więc zastanawia mnie co się dzieje w krajach które otoczone są wodą. Siedzą sobie w najlepsze i patrzą jak świat upada? A tak w ogóle to miałam nadzieję, że w tej części w końcu wykorzystają swoją tajną broń na te monstra a tu dalej nic :/. Niech poszukają bazy wojskowej i pokażą co potrafią to może wtedy uda im się pokonać te szkarady :D

ocenił(a) film na 8
xo_Dreamer_xo

Wojsko też mogło zostać zaatakowane. Dopiero jest wtedy głośno a te stwory są na tyle ambitne by pokonać wszystkich żołnierzy, którzy strzelają. Ja mam inną hipotezę na temat zakończenia Cichego Miejsva

xo_Dreamer_xo

W filmie mieliśmy pokazane małe miasteczko i mogliśmy zaobserwować spadające z nieba skały(czy co to było?) na/w których przedostali się obcy. Skoro po tej akcji małe miasteczko zostało opanowane dość szybko przez obcych, logika sugeruje, że takie meteoryty mogły spaść również w wielu miejscach na ziemi. Może jakieś małe wysepki by się uchowały, może nawet jakaś większa wyspa została by ominięta, ale są dziesiątki sytuacji, gdzie obcy mógł się przedostać na wyspę. Np upadek meteorytu na jakiś większy statek - to tylko moje założenie, ponieważ prawdę mówiąc nie wiemy jakich dokładnie rozmiarów były te meteoryty (wyglądały na duże, ale czy to wlasnie te duze zawierały obcych? czy moze znajdowali się oni w jakichs mniejszych?)

Mi bardziej przeszkadzało, że w sytuacji gdzie wiadomo, że obcy jest blisko, wszyscy zamiast być cicho, uciekali i hałasowali więcej. Nie wiem też kto zawiesił ręcznik przy tej komorze, gdzie chowała się matka z dziećmi.

ocenił(a) film na 9
axelbest

Z uciekaniem to też mnie irytowało, zamiast po cichu się oddalić lub schować to oni sprintowali. A ręcznik zawiesił pewnie ten facet żeby właśnie się nie zatrzasnąć jak ten chłopiec.

xo_Dreamer_xo

Tak, tylko wcześniej dzieciak się właśnie zatrzasnął a ręcznika nie było.

xo_Dreamer_xo

Potwory nie potrafią pływać... Kurcze a mi coś swita że pływał i nurkował w pierwszej części w piwnicy....