PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123383}

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

The Curious Case of Benjamin Button
2008
7,7 518 tys. ocen
7,7 10 1 517519
6,5 90 krytyków
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
powrót do forum filmu Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Mam nadzieję że będzie zasłużone 13/13 :)

ocenił(a) film na 10
Andrew_999

kurde ja też życzę mu oscara zwłaszcza w kategorii najlepszy film

ocenił(a) film na 6
Andrew_999

Szkoda że, nie dostał 20 nominacji.Wtedy dostał by 20 Oscarów i został okrzyknięty najlepszym filmem wszech czasów

Andrew_999

Sprowadzę na ziemię trochę wasz entuzjazm. Za najlepszy film nie będzie miał oskara bo zdobędzie go Slumdog, Brad Pitt też obejdzie się smakiem ponieważ jego konkurencja czyli Rourke, Penn, Langella była o niebo lepsza(po cichu liczę no Rourke) Idźmy dalej, reżyser oczywiście Boyle no możliwe że Howard ale wątpię. Scenariusz adaptowany, tu może zrobić konkurencję dla Slumdoga, tak samo za zdjęcia powinien Benjamin Button dostac oskara, Montaż charakteryzacja dla Buttona. Kostiumy też bez oskara dla Buttona(moim zdaniem autralia) Scenografia, tu może zdobyć statuetkę. Montaż dźwięku i efekty specjalne ominą Buttona(odpowiednio mroczny rycerz lub walle i Iron Man) Co do aktorki drugoplanowej to nie mam pojęcia kto w tym roku dostanie oskara(licze na Tomei) Podsumowując Ciekawy przypadek Benjamina Buttona (moim zdaniem!) dostanie 4-5 oskarów(zauważcie że większość w kategoriach technicznych. Pozdrawiam