Właśnie wróciłam z seansu i jedyne co mi się podobało to zdjęcia plenerowe i pięknie umięśnione ciało J,Dornana i za to dałam 3 gwiazdki. Tak słabego scenariusz już dawno nie widziałam i nie mógł filmu uratować ani dobry reżyser ani poprawna gra aktorów bo z ekranu wiało nudą. Sceny erotyczne nijakie, niektóre wręcz śmieszne , dialogi długie i nudne. Po obejrzeniu zwiastuna spodziewałam się wreszcie dobrego filmu a obejrzałam kicz.
1 część, może nie najlepsza ale jakoś trzymała się "kupy" natomiast 2 część to przede wszystkim bardzo zły scenariusz, nijakie dialogi , naprawdę nuda.....nuda. Na mały plus zasługują fajne zdjęcia , widać że ta część kosztowała producentów zdecydowanie więcej niż pierwsza. Ja dałam trzy gwiazdki ale to moja subiektywna ocena bo spodziewałam się o wiele więcej ( zwiastuny były bardzo interesujące) ale nie mogę odradzać Ci iść do kina bo każdy powinien podzielić się własną opinią. A jak nie obejrzysz to nie ocenisz.. Ja 1 część obejrzałam na DVD (koleżanka kupiła mi płytę z jakimś babskim tygodnikiem za 10 pln.), przypuszczam że za 3 miesiące ta część również będzie dostępna w takiej wersji. Więc jeśli Ci się nie śpieszy to też jest wyjście ( tańsze !) .Pozdrawiam serdecznie