I dlatego dałaś 1? Twoja reakcja na takie okrucieństwa jest prawidłowa ale tej 1 nie rozumiem. To chyba dobrze, że ten dokument wzbudził w Tobie emocje, nawet jeśli bardzo silne?
1 nie dla filmu, 1 jest dla treści, jak dam 10, arcydzielo? kopanie niezyjacych polakow, suszenie ich glow.... sprzedaz detaliczna wlosow i szczęk.... . dalam 1 bo mi smutno. A film bardzo "smutny" naprawde rewelacyjny dokument
Całkowicie nie rozumiem Twojego podejścia... Titanic oceniłabyś na 1 bo gdyby załadowali więcej szalup to wszyscy by się uratowali? Na tej stronie ocenia się dokument, który wyżej określiłaś jako rewelacyjny więc nie rozumiem tej 1...
1 przeznaczona jest dla filmów, które są nieporozumieniem i nie powinny powstać. Na tej stronie oceniamy filmy, a nie wydarzenia w nich pokazane. Moim zdaniem film jest bardzo dobry, nikt chyba nie pokazał wszystkiego tak dosłownie. "Jeśli nie zrozumiemy lekcji płynącej z tych zdjęć, ciemności skryją ziemię. Ale da Bóg, że kto żyje, zrozumie."
Film jest uwiecznieniem historii. Wystawiając mu ocenę równą 1 wprowadzasz zamęt wśród przyszłych odbiorców, którzy będą chcieli sięgnąć po ten dokument.
Dla mnie wartość tego, co zostało w nim pokazane, sposób w jaki to zostało przekazane zasługuje na mocne 8. Dlatego też taką ocenę mu wystawiam i namawiam do rewindykacji oceny.
Rozumiem Cię w 200% no ale skoro uważasz ten dokument za rewelacyjny to wedle tego klucza powinnaś dać mu ocenę. 1 jest bardzo mylące i... nie denerwuj się na mnie, po wyjaśnieniu wątpliwości zgadzam się .
Ja dałem 10 bo dokument mną wstrząsnął całkowicie, wyzwolił ze mnie taką falę emocji, że to niewyobrażalne. Dałem 10 za to, że to powstało w takiej formie, maksymalnie realistycznej i bez cenzury. Dałem 10 bo należy o tym mówić i to pokazywać jak najczęściej. Nie możemy o tym zapomnieć i powinniśmy się zjednoczyć żeby to za co ginęli wszyscy ci bohaterowie nie przepadło.
Pozdrawiam Cię serdecznie i nie smuć się, w ostatecznym rozrachunku te ofiary to wygrani i bohaterowie.
Absolutnie nie zamierzam nikogo krytykować za obrany sposób oceny, jednak 1 można odebrać również jako "nie zgadzam się z treścią", w sensie "być może to film propagandowy". Wysoka ocena zaś ma świadczyć o tym, że treści płynące z filmu uważamy za prawdziwe, wartościowe, zmieniające spojrzenie, myślenie, itd. Może warto spojrzeć od tej strony, by też nie wprowadzać niepotrzebnie ludzi w błąd (zazwyczaj niskie noty daje się filmom kompletnie bezwartościowym).
Oceniasz film, nie zbrodnie nazistowską. Oceniłaś wielką, bolesną i bardzo ciężką prace ludzi którzy tworzyli ten dowód zbrodni na dno.
moi drodzy!! zmienilam na 10, bo jako dokument rewelacyjny.... calej reszty nie zrozumiecie, pozdrawiam
myślę, że rozumiemy... to akurat nie jest trudne... Gorzej, ze zrozumieniem okrucieństwa i bestialstwa ukazanego w dokumencie. Myślałam, że już dużo na ten temat czytałam i wiem, ale po wczorajszym seansie nadal kłębią mi się myśli w głowie i nie mogę ogarnąć dlaczego do tego doszło....