7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58722
7,6 30 krytyków
Clerks - Sprzedawcy
powrót do forum filmu Clerks - Sprzedawcy

dzizas fakin krajst, na co oni wydali tyle kasiory? przeciez taki szit to mozna nakracic za kilka dolarow na tasme filmowa i jedzenie dla aktorow

ocenił(a) film na 10

a Ty co podcierasz dupe leonardo di capprio?

użytkownik usunięty
gtk

szat dy fak ap ju fakin koksaker bicz-ess-maderfaker

Wiesz, ten film jest z ery pre-cyfrowej. Nie zawsze było tak lajtowo, że brało się kamerę cyfrową, ściągało z emula program do montażu, skrzykiwało kumpli i można było kręcić kino niezależne.

ocenił(a) film na 8
l0ser85

Jak dla mnie film ma więcej czaru niż Władca Pierścieni, mimo że nie ma oczojebnych efektów. A zresztą Władca Pierścieni to film o debilach którzy niosą pieprzony pierścień przez trzy pieprzone tomy do pieprzonego wulkanu :-D

Mr__Pink

Święta prawda xD hah się uśmiałam xD XD dobre to było ;D <za krótki kurde>

Mr__Pink

Święta prawda xD hah się uśmiałam xD XD dobre to było ;D

Mr__Pink

Święta prawda xD hah się uśmiałam xD XD dobre to było ;D <za krótki kurde> <eeeee>

therina

ooo fak ... ;D sory xD no żesz ej no zapisz sie kurdeee

ocenił(a) film na 8

Wiekszosc budzetu poszło na prawa autorskie do piosenek.

ocenił(a) film na 10
Dobry_2

bład prawa autorskei to oddzielna kwestia poszło na nie około 100 tys zielonych

maja racje ci którzy piszą ze film jest z ery pre cyfrowej ba wtedy nawet nie było PCtów porządnych

AlTi

Jak to nie było PC'tów? Z jakiej ery pre-cyfrowej?, a na czym niby był zrobiony "Park jurajski" z 1993 roku albo "Maska" z tego samego roku co "Sprzedawcy"?

intermis

Emmm ... na hiper-profesjonalnych komputerach (jak na tamte czasy) wartych majątek ? PC to jak sama nazwa wskazuje domowe komputery osobiste i w roku 93 miały możliwości takie, że pierwszy "Doom" (z 93 roku) to była gierka z bajerancją grafiką. Zresztą o czym my wogóle mówimy ? Odpowiadam tylko na wszelki wypadek, bo nie wierzę, że to nie jest prowokacja ... nikt nie jest aż tak głupi, żeby myśleć, że w 93 roku bez problemu i większych wydatków można było nakręcić i zmontować film przy pomocy peceta. Nie twierdze, że w 93 roku nie było technologii cyfrowej, tylko że większość jej dobrodziejstw nie była dostępna dla przeciętnego człowieka tak jak ma to miejsce dzisiaj.

intermis

jaki PC przecież w stanach były prawie tylko Mac'i, ale i tak nie montowali by tego na własnych kompach, to co tu jest zrobione to mogli se pujsc do pierwszej lepszej stacji telewizyjnej i pomontować w jeden dzień

ocenił(a) film na 9

Jak to na co? A opłacenie aktorów? Montaż dźwięku? Ktoś za to musiał zapłacić nie?