7,5 59 tys. ocen
7,5 10 1 58698
7,6 30 krytyków
Clerks - Sprzedawcy
powrót do forum filmu Clerks - Sprzedawcy

j.w.
Reżyserowi chyba się wydawało, że jak filmie będzie dużo wulgarnych tekstów, nawiązań do seksu, to film będzie ciekawszy. Nic bardziej mylnego. Dowcip niekiedy tak tandetny, że nie da się na to patrzeć. Ja osobiście wytrzymałam do momentu gościa z jajkami. No naprawdę bardzo często odbierałam pewne sceny za kompletnie wymuszone.
Były pewne niezłe momenty, całkiem zabawane (chłopak z wyżpożyczalni video), ale poza tym kiepsko.
IMO reżyser objawił się tu jako beznadziejny reżyser i jeszcze gorszy aktor. Myślę, że 3/10 to odpowiednia ocena.

ocenił(a) film na 4
Lea_6

Zgadzam się z tą opinią - nic specjalnego, spodziewałam sie coś lepszego

ocenił(a) film na 3
Lea_6

W "Gazecie telewizyjnej" przeczytałem, że jest to wspaniały obraz generacji nic. Trzy gwiazdki na pięc możliwych.
Niestety jacy bohaterowie - taki film. :(
Wytrzymałem do końca i zgadzam się z opinią założyciela tematu, jednakże nie reżyserii, a scenariusza bym się czepiał, a duet Jay i Cichy Bob jakoś mimo wszystko pozytywnie abstrakcyjnie mi się kojarzy. Choc w filmie faktycznie, to właśnie właściciel wypożyczalni wybijał się najbardziej na tle pozostałych postaci.

Khaosth

No jak się taki film ogląda w tvp 2 to nie ma co się dziwić, że się nie spodobał.

ocenił(a) film na 9
Lea_6

jest dokladnie tak jak piszesz