Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 108483
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Witam,

We wtorek na TVN7 leci "Coś" i o tej samej porze "Zejście 2" na TV Puls.
Chcę obejrzeć któryś z tych filmów, ale nie mogę się zdecydować który wybrać. Lubię takie horrory, w których jakieś humanoidalne stwory atakują ludzi, wyskakując nagle zza rogu (jak w filmie Zejście), ale "Coś" ma zdecydowanie lepsze oceny i słyszałem, że to klasyka horroru.
Możecie mi pomóc wybrać ?

NewJoker

Zejście 2!

Solarie

Zejście 2 ? To mnie zaskoczyłeś. Myślałem, że wszyscy będą mnie namawiać na "Coś". A dlaczego uważasz, że Zejście 2 jest lepsze?

ocenił(a) film na 10
NewJoker

Zejście "leci" na TV Puls a to już wystarczająca rekomendacja. :) Czym chciałbyś się przejechać: Tico czy Maserati? Usiądź wygodnie w fotelu, najlepiej sam, włącz TVN7 i wczuj się w klimat filmu (będzie łatwiej bo zawitała zima). Jeśli nie oglądałeś The Thing a lubisz filmy gdzie ważniejszy jest nastrój, poczucie zagrożenia a nie hektolitry krwi - bedziesz zadowolony.

nevport

Lubię horrory, w których nagle coś wyskakuje strasząc widza i w zasadzie lubie też filmy z zombie i innymi tego typu przyjemniaczkami, więc chyba rzeczywiście skuszę się na Zejście 2. Mam tylko nadzieję, że znajomość pierszej części nie jest szczególnie istotna przy oglądaniu sequela.

ocenił(a) film na 10
NewJoker

W The Thing też się przestraszysz nagle w kilku momentach. Niektórych potworów nie zapomina się do końca życia....

ocenił(a) film na 10
ohjehr

The Thing ma niepowtarzalny klimat. Niestety w tych czasach mało kto to docenia i nastawia się tylko na efekty specjalne : ) Pozdrawiam

Jared_2

No to dalej nie wiem co obejrzeć :-)
Ale chyba wybiorę "The Thing" ze wzgl. na klimat.

ocenił(a) film na 10
NewJoker

Coś strasznie się motasz, raz tak, raz siak: najlepiej wybierz "Zejście the thing".

nevport

Już się zdecydowałem, obejrzę dzisiaj "The Thing". Przekonałeś mnie, a zresztą "Zejście 2" będzie jeszcze raz leciało na TV Puls w piątek o 01:00.

ocenił(a) film na 8
NewJoker

Nawet nie masz się nad czym zastanawiać ;) To tak jakbyś miał do wyboru Bugatii (The Thing) albo Trabanta (Z 2).
Spokojnie zasiądź o 23:15 i włącz TVN 7, nie pożałujesz - i ja tak uczynię ;)

fireman_2

Tak właśnie zrobię. Dzięki za pomoc.

ocenił(a) film na 9
NewJoker

tylko Cos

NewJoker

Witam. I na co się zdecydowałeś?

gargus01

Obejrzałem "The Thing". I zdecydowanie nie żałuję. Świetny film.

ocenił(a) film na 9
NewJoker

:D dobrze żeś zrobił. Natomiast Zejście jest spoko ale tylko 1 część.

NewJoker

Również oglądałem (który to raz) "Coś". KLASYKA!!!

gargus01

Ogromną zaletą tego filmu jest jego zakończenie. Uwielbiam filmy z zaskakującymi albo niejasnymi końcówkami. Po obejrzeniu takiego filmu można zastanawiać się nad sensem ostatnich scen i dyskutować z osobą, z którą się oglądało, a nie tylko obejrzeć i zapomnieć. Ale "The Thing" ma też wiele innych zalet. Klimat, ciekawe potwory (tej głowy na pajęczych nóżkach chyba nie da się zapomnieć) i ogólny pomysł na fabułę. Można odpocząć od licznych horrorów, w których grupka nastolatków walczy z zombie, psychopatami albo psychopatycznymi zombie ;-)
W "The Thing" jest coś, czego nie ma chyba w żadnym innym horrorze (nie licząc prequela): fakt, że każdy bohater może w rzeczywistości być obcym.