PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

1/10

ocenił(a) film na 1

Zwykle nieporozumienie!!!!!! fatalny film.. wrecz zalosny nawet. Jak dla mnie brak tutaj elementow strachu dla widza i zdecydowanie za duzo fantastyki. Niewiem jak ten film mogl znalesc sie na tak wysokiej pozycji. Jest wiecej o wiele lepszych horrow ktore niestety sa nizej.. z cala pewnoscia ten film nie zasluguje naa swoja pozycje

ocenił(a) film na 9
PlayboyBunnyZG

Jak Ci się nie podobał, to proszę bardzo. Nikt Cię nie zmusza do tego, być go lubił tak jak większość która ten film obejrzała. Nie chce nawet rozwijać tego tematu. Mam tylko jedną prośbę. Podaj kilka "o wiele lepszych horrorów", wg twojego zdania.

ocenił(a) film na 10
PlayboyBunnyZG

Skoro zdecydowana większość osób zdecydowała sie wystawić taką notę temu filmowi to z całą pewnością ten film zasługuje na swoją ocenę. Nawet gdybyś wystawił mu 1/10 to jego ocena nawet nie drgnie. To wystarczający miernik Twojej oceny tego filmu w stosunku do większości jego fanów.
Jak przypuszczam, należysz do "świeżego" pokolenia postrzegającego gatunek typu horror, sci-fi nieco inaczej niż osoby, które oglądały film Carpentera jeszcze na VHS - pewnie nawet nie zdążyłeś już w swoim życiu używać kaset VHS i świat filmów znasz od czasów płytki DVD. Ale uwierz, że ten film wyprodukowany w dzisiejszych czasach, dostałby pewnie może coś koło oceny 5. A że powstał w czasach, kiedy w takich filmach liczył się przede wszystkim klimat i coś więcej niż udział komputerów obliczających skomplikowane sceny eksplozji, efektowne loty kamery i miliony geometrycznych trójkącików składających się na coraz to wymyślniejsze, wykreowane cyfrowo kreatury w 3D - to dostał właśnie taką ocenę jaką ma. Film ten z pewnością oceniała większość forumowiczów, dla których dzisiejsze produkcje niestety w większości stanowią filmy do jednokrotnego obejrzenia i zapomnienia. Świat staje się ... "płaski". Filmy też.

ocenił(a) film na 10
PlayboyBunnyZG

No to wymień kilka tych genialnych, niedocenionych filmów.

użytkownik usunięty
PlayboyBunnyZG

tego typu wypowiedzi powinno się zwyczajnie zlewać i ignorować, podejrzewam że pisze to ktoś kto urodził się grubo po 1990 roku:/

PlayboyBunnyZG

rany jak ja bym takiego gościa za takie bluzgi chętnie ubił :) ehh no cóż chłopok ma swoje zdanie ale ja go nie akceptuje :)

PlayboyBunnyZG

Jestes kolego poprostu laikiem, dzieckiem biednej masowej pop kultury ktory ukrywa sie pod smiesznym nickiem PlayboyBunnyZG

ocenił(a) film na 9
PlayboyBunnyZG

Z ciekawości sprawdzam czasami czym się pasjonują ludzie, którzy wystawiają filmom 1/10. Ksywka PlayboyBunny - to nie wróży dobrze. Oceny (osoby) 10/10: Beyoncé Knowles, Kuba Wojewódzki, Nicole Kidman - dziękuję.

Nie ma co karmić dzieci.

Kokopiko

Możemy się jedynie domyślać że nasz kolega o tym jakże męskim (bo tylko prawdziwi faceci, twardziele oglądają horrory) nicku - PlayboyBunny - jest znawcą mocnego kina... ostatnio w ogóle nie ruszyła nim Piła 17 i Oszukać Przeznaczenie 9 :PP... co prawda tego filmu nie widziałem w całości, a jedynie mam obraz z dzieciństwa gdy widziałem jakiś, może 10 minutowy moment :) dzisiaj traumatyczne wspomnienie odżyło i film już jest zasysany, szkoda tylko że będę musiał go nagrać na DVD a nie na VHS :) ;> pozdrawiam

PlayboyBunnyZG

Pieprzysz! Na dodatek masz tylko 2 filmy w ulubionych i udajesz znawcę. Jest to jeden z najlepszych horrorów w historii kina.

ocenił(a) film na 9
BartSmith

zasiadam dziś przed teleizorem i smakuję te 10 / 10 jeden z najlepszych horrorów sf jaki powstał w histori kina , bezapelacyjnie , prosze nie słuchać takich bredni typu 1 / 10 to absurd . ten film ma wszystko wspaniały scenariusz , napięcie , efekty [ jak na tamte czasy ] , muzykę [ genialny minimalny carpenter ], aktorsko jest okej ...na koniec pytanie czy ktoś widział ostatnio dobry ale naprawdę dobry horror sf ...lub w ogóle dobre kino sf ...ja napotkałem tylko film moon - naprawdę dobre sf . piszę tutaj niezwykle rzadko , ale teraz się wkur ..zdenerwowałem ...pozdrawiam fanów dobrego kina.