PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Nie wiem jak wy ale ja muszę znowu go obejrzeć ;) Na TVN można czasami liczyć :D

ocenił(a) film na 10
Sagan

Ups.....pomyłka.....23:50 ;) Małe zagapienie

Sagan

Jak to pierwszy raz oglądałam to myslałam ze juz nigdy nei wyjde z pod kołdry :) i boje sie Huskich :P:P:P bo one mają w sobie"cos" lol ;)

ocenił(a) film na 10
bobek_dg

Zgadza się i też trzeba uważać na przyjaciół i członków rodziny:) Oni też mogą mieć to "coś" :D

ocenił(a) film na 10
Sagan

no to super , oczywiscie,że obejże ^^ heheheh

ocenił(a) film na 9
DMisiu88

Jak zobaczyłem, że jest byłem very happy... n8ie oglądałem jeszcze, ale napewno to zrobie... fajny jest ten filmik?

ocenił(a) film na 10
Tybii

Bardzo fajny, ja go uwielbiam ;) Jak jeszcze nie oglądałeś to zobacz to http://youtube.com/watch?v=1yilGbvXApM

ocenił(a) film na 10
Sagan

ja lookne ponownie tego filma tylko tym razem z dziewczyną i chyba z mamą LOL ale bedą piały ze strachu^^

DMisiu88

No to dzisiaj sobie zobaczę ten film!! TVN 23:50

KaczoR_13

Sie okaże czy opłacało sie go oglądać :)

ocenił(a) film na 10
Stolik

No ciężko się zawieść na tym filmie.Klimat już od pierwszej sekundy.

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

Jest pierwszym filmem jaki ogladalem na VHS w latach 80'tych.To jest dopiero COS...

ocenił(a) film na 10
Iluvatar

Ooo tak :) Klimat jest genialny i jeszcze ta muzyka Ennio Morricone...miodzio :)

ocenił(a) film na 8
Sagan

jestem po 'innych' tez na tvn, i sie boje, ale twardo zasiadam do "cosia":) pzdr filmwebowcy;)

ocenił(a) film na 10
Sagan

No i zaczeło się ... Pozdro dla tych którzy wytrwają !!

ocenił(a) film na 10
Sagan

Pierwszy raz oglądałem to jeszcze w podstawówce (patrzyłem przez palce:D) po ponad dziesięciu latach ciągle przechodzi mnie dreszcz od tej muzyczki na początku :) Koniec przerwy na reklamy - pozdrawiam.

RiffRaff

Jak teraz to oglądam to normalnie robi mi się niedobrze, jak dla mnie przerażające BARDZO:) ale uwielbiam horrory i już dawno takiego dreszcza nie miałam :D Pozdro wszystkim ;P

WildThing

I co myślicie lepsze "Coś" czy "Inni"? To dla mnie dwa najlepsze horrory jakie widziałem...

ocenił(a) film na 10
ralkom

Dla mnie zdecydowanie "Coś" jest lepszym horrorem...

ocenił(a) film na 10
Sagan

"why don't we wait here for a while..." I znowu obejrzałem cały :) dobranoc wszystkim

Sagan

Dla mnie jednak "Inni" za klimat i bardzo dobrą gre Kidman. "Coś" widziałem chyba 3 raz, no i już nie ma tego napiecia - wiadomo jak się skończy. Ale zawsze będę podziwiał Kurt Russella za to niesamowite poświęcenie dla dobra ludzkości, ostatnia scena - czekanie na śmierć z wycieńczenia :) Pozdrowienia dla wszystkich nocnych oglądaczy.

ralkom

Jednak "Coś" a "Inni" to dwie odrębne klasy, standardy
"COŚ" to film kultowy - Wielkie dzieło (przez bardzo duże "W") - widziałem już chyba z 4 razy ale nadal potrafi "zmontować":) świetny film
"Inni" to moim zdaniem poprostu film dobry aa no i Kidman też klasę pokazała:), pozytywnie się nim zaskoczyłem - myślałem że będzie gorzej...

użytkownik usunięty
Hanss_old

Dla mnie film 10/10 pamiętam jak oglądałem go bodajże w 1988 na vhs nie mogłem spać przez kila dni :) klimat,muzyka,aktorzy,efekty sam miód.Wiem że wyszła gra "The Thing" grał w nią ktoś ?.Mam też muzyke z filmu

Ennio Morricone -The Thing
1.Humanity (Part 1)
2.Shape
3.Contamination
4.Bestiality
5.Solitude
6.Eternity
7.Wait
8.Humanity (Part II)
9.Sterilization
10.Despair

plik ma jakieś 67 mb tylko nie wiem gdzie go wrzucić.

ocenił(a) film na 10

Ja grałem w grę. A tą muzyke możesz wrzucić na rapidshare albo megaupload ;)

Powiem tylko tyle że gierka trzyma klimat:) Teraz trudno ją dostać:/

ocenił(a) film na 10
Hanss_old

Zgadzam się.Trzyma! Tylko nie co krótka

Sagan

Uwielbiam ten film i klimat przypomina o tym co dobre.

ocenił(a) film na 10

Grałem w gre i niestety w przeważającej części jest opartą na filmie strzelanką. Klimat do pewnego stopnia jest ale poza tym raczej średnio z elementami zawartymi w filmie...

Przykład: robisz członkowi swojego zespołu test krwi, wynik - człowiek. Minutę później zmienia się on bez żadnego wyraźnego powodu w "coś".

Oryginalne egzemplarze rzeczywiście trudno dostępne, a w sieci może i krążą piraty, ale zwykle w nielegalnych kopiach tej gry w momencie filmiku końcowego gra wyskakuje do Windowsa więc nie polecam.

ocenił(a) film na 10
Sagan

Wcale nie prawda że gra jest trudno dostępna! Po 5 min. szukania znalazłem ją na torrencie. Zajmuje tylko 290 mb. Ja już ściągam :)

szm007

Po 1 chodziło mi o legalną dostępność:)
Po 2 jak się niemylę orginalna wersja była na 2cd, a nie 290mb (może się nie różnią ale to i tak dziwne;)

pozdr

ocenił(a) film na 10
Hanss_old

No spoko niewiedziałem:p
Nie jest to dziwne bo to najprawdopodobniej zripowana wersja.

ocenił(a) film na 10
Sagan

Ralkom, właśnie to zakończenie jest takie niedopowiedziane - niekoniecznie "szczęśliwe", bowiem tak naprawdę nie wiadomo czy ten murzyn (nie pamiętam jak się zwał), nie miał w sobie tego "czegoś". Była tam taka scena, że słysząc on jakieś szmery, poszedł w kierunku tego zainfekowanego kolesia, który przed chwilą uśmiercił jednego ze "zdrowych". I potem pojawił się ni stąd ni zowąd i na tym film się skończył - a przecież tej istocie chodziło właśnie o to żeby zamarznąć. Pozdro.

ocenił(a) film na 10
rowdy

Ja mam oryginał i jest na 1CD. No cóż parę błędów gra ma ale ogólnie ok. Na końcu McReady mnie zaskoczył ;) Charakterystyczny kapelusz

Sagan

Widocznie się myliłem co do tych 2cd - mój błąd :)