PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107950
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Bije na głowę Alien'a i resztę horrorów sf tamtych lat. Nigdy się nie nudzi a efekty (naprawdę) robią wrażenie. Nowe The Thing już tak nie straszy (chociaż i tak jest wg. mnie najlepszym filmem sf 2011 roku)... no cóż CGI zrobiło swoje.

Oto moja opinia.

ocenił(a) film na 8
NachosBoss

nie zgadzam sie że bije na głowe serie o Obcym, Predatorze... ten film jest równie dobry jak tamte :). Jeszcze bym dodał Terminatora (szczególnie pierwszą część) i Robocopa. To razem z "Cosiem" są dla mnie najlepsze film s-f :).

ocenił(a) film na 8
dansol20

noi jeszcze mam duży sentyment do "Planety małp" którą też moge dopisać do powyższej listy. Mimo że Planeta odstaje pod wieloma względami do wyżej wymienionych to i tak jest świetnym filmem i klasykiem!

ocenił(a) film na 10
dansol20

Popieram w 200%, filmy które wymieniliście są po prostu klasykami s-f i oczywiście arcydziełami :)

użytkownik usunięty
NachosBoss

bez przesady film Carpentera to nie jest żadne arcydzieło,bardziej bym powiedział b.dobry horror i tyle,
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

I dlatego właśnie każdy ma prawo do swojej opini, i to należy uszanować.
A co do arcydzieła, to trafnie opisuje film Carpentera, gdyż:
Po pierwsze żaden horror nie został mi na tak długo w pamięci.
Po drugie, żaden nie wywołał u mnie takiej podejżliwości oraz napięcia podczas chociażby badania krwi.
Po trzecie, ahh ten klimat wylewający się poza ekran.
Oraz po czwarte, efekty, które biją na głowę dzieiejsze produkcje.
Więc jak już wcześniej wspomniałem każdy ma prawo do wystawiania swojej opini.
Dla mnie ten film jest arcydziełem.

użytkownik usunięty
adamwis25

Nie przecze że argumenty które wymieniłeś są nieważne czy coś ja też pamiętam film dość dokładnie pomimo że dość dawno ostatni raz oglądałem ale z jakichś powodów jednak do niego nie wracam,tak jak powiedziałeś wciąż pamiętam film,ta atmosfera i klimat których mogą pozazdrościć inne tego typu produkcje,nawet efekty robią wciąż dobre wrażenie jednak mimo tego oceniam film Carpentera 8/10 a prequel 7/10,tak przy okazji widziałeś nowy The Thing jeszli tak jak oceniłeś nowy film?
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Nowemu dałem 8/10 gdyż to juz nie to samo co kiedyś, chociażby efekty.
Lecz za grę aktorską i nawet klimacik były na prawdę w porządku.

użytkownik usunięty
adamwis25

kto się spodziewał że dostaniemy to samo co kiedyś?zapewne wielu ja się do nich nie zaliczam tak czy tak do efektów widziałeś ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=-2bsXC-uhXQ
i koniecznie zajrzyj do tego tematu:
http://www.filmweb.pl/film/Co%C5%9B-2011-401773/discussion/The+Thing+%282011%29+ v2,1841420
(znalazłem pierwszą wersję scenariusza The Thing 2011)

ocenił(a) film na 9
adamwis25

Klimat i muzyka Morricone robią swoje

ocenił(a) film na 8
NachosBoss

8/10 co oznacza ze jest to bardzo dobry film si-fi i ten klimat starych filmow tzn 80 lata:) muzyka jak wspomnial przedmowca "Cos" pieknego
Pozdrawiam wszytskich maniakow stargo dobrego kina si fi
PS nowej odslony nie chce nawet ogladac bo po co lepsze efekty spec? eee