PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Film jest bardzo dobry , ale napewno niejest najlepszym filmem Carpentera ponieważ jego najlepszym filmem jest Halloween . W tym filmie zobaczymy świetne efekty gore , ladne plenery arktyczne , ciekawy początek lecz niestety w końcówce czegoś zabrakło , jest tu także genialny klimat , ujrzymy fajne formy przybierane przez tego ufoka , super gra aktorów oraz dużo dużo więcej . Film wart obejrzenia polecam wszystkim . Aha i popieram tych co uważają , że teraz kręci się gówno a nie filmy macie racje dawniej to było coś a teraz to szkoda słów (lecz zdażają się wyjątki) .

ocenił(a) film na 10
lukaszwajda10

"jego najlepszym filmem jest Halloween"

ŁOMOT!!! - spadłem z krzesłą na podłogę, wyjąc ze śmiechu.

Uznany i kultowy film, jeden z najlepszych, jakie w ogóle powstały w historii kina, uważa za gorszy od sztampowego horroru klasy B, jakich powstały tony. No, nieźle.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
lukaszwajda10

"Halloween jest jego najlepszym filmem i koniec"

Krytycy stwiedziliby zupełnie co innego, ale co tam. Póki co gratuluję wyznawania niestety dość popularnej w Polsce zasady "mądry jest tylko ten, który wyznaje MOJE poglądy"...
Jeśli uważasz, że Halloween jest lepszy od The Thing, stojącego na o niebo wyższym poziomie, to chociaż uzasadnij, w czym go przewyższa. Jak na razie nie usłyszałem żadnego dowodu ani przykładu, a jedynie pyskatą pseudoripostę oraz prostolinijny bełkot na zasadzie "bo tak i już".

"rozkurwiłeś sobie ryj", "złamałeś huja", "niedorobie jeden"

Panie, pozwolę sobie nie udzielić odpowiedzi na te rynsztokowo-dresiarskie odzywki. Ma się jeszcze resztki godności...

ocenił(a) film na 10
lukaszwajda10

"złamałeś huja"

BTW: nawet głupi ch** wie, że to się pisze przez "ch"...

ocenił(a) film na 8
Der_SpeeDer

Hehe tu mnie rozbawiłeś hehe dobre to było hehe .

Więc tak dla mnie Halloween jest lepsze ponieważ : wole filmy o mordercach niż o ufokach , dla mnie jest bardziej klimatyczny , ma lepsze zakończenie przynajmniej dla mnie , oraz o niebo lepszą muzyke . Pozatym jestem zagorzałym fanem całej serii Halloween . Do filmu Coś nic niemam bo jest on bardzo dobry ale Halloween mi się bardziej podobało .

A to , że robie błędy ortograficzne niema nic do żeczy w temacie .

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
lukaszwajda10

Moim zdaniem muzyka w "the thing" jest bardziej niepokojaca, niz ta w "halloween" ,gdzie jest raczej w rytmach disco ,w halloween zbyt malo sie dzieje i praktycznie nie wywiazuje sie z obowiazku straszenia...

ocenił(a) film na 10
nihilus

Muzyka w Halloween w rytmach disco?? hahaha. Co może jeszcze country?