Nie wydaje wam ze tematyka gry Dead Space jest podobna do Filmy Carpentera Coś ?
przestancie propagowac dead space i zacznijcie myslec logicznie. Potwory z The Thing wygladają jak centaury z gry Fallout
a mi się wydaje że twórcy penumbry wzorowali się na tym filmie , co prawda nie ma takich stworów jak w coś , ale klimat jest podobny i to samo miejsce akcji :)
Troche siedze w grach ale o tym jeszcze nie slyszalem , gameplay wyglada ciekawie zapewne podobny do Panumbry z wieksza iloscia akcji . Zmieniajac temat ciekawi mnie czy przeniesienie Dead Space na duzy ekran nie zepsuje dobrej oceny gry . Patrzac na ekranizacje gier to powiem wam szczerze ze strasznie z tym kiepsko , moze dlatego ze ciezko jest zmiescic 10 h gry w 2h filmu lub malo dobrych rezyserow sie za takie filmy zabiera .
Wykreowanie tych nekromorfów tanie nie jest a budżet filmu będzie zapewne sięgać 70-150 milionów dolarów.
W najgorszym więc razie będziemy mięli efektowny film akcji podobny do DOOMa Bartkowiaka ale niestety wyprany z klimatu oryginału. No chyba że zaangażują jakiegoś dobrego reżysera, który czuje te klimaty... Carpenter byłby idealnym kandydatem :)
a znacie filmy z podobnym klimatem , oglądałem lśnienie, 30 dni nocy , więcej nie znam a uwielbiam te mroźne klimaty ;)
Mysle, ze dobry reżyser zdziałałby cuda. Klimacik zaszczucia, niepewności, dobrze budowane napięcie oraz tajemnica. Tajemnica, niejednoznaczność i klimat stanowiły o sukcesie filmu coś. Myślę, że to samo można byłoby przy odpowiednich środkach osiągnąć przy uniwersum "Dead Space".