PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

DNO

ocenił(a) film na 1

BEZNADZIEJNY FILM, nie warty kupienia, nie warty obejrzenia! Nic ciekawego się nie dzieje. Sto razy lepszy był Predator.

użytkownik usunięty
adikkce

Według mnie film był rewelacyjny.

ocenił(a) film na 8

Porównanie z Predatorem zupełnie nie na miejscu.O ile ten był nastawiony przede wszystkim na akcję i widowiskowe starcia między żołnierzami a Łowcą, to "The Thing" raczej kladzie nacisk na budowanie atmosfery grozy i nieufności. Ja oba ilmy oceniłem na 8/10.

ocenił(a) film na 10
adikkce

Jak zwykle przy tego typu ocenie, mamy tutaj właściwą tępakom, "rozbudowaną" argumentację.

Lista argumentów tego kolesia to:
- nic ciekawego się nie dzieje
- Predator był lepszy
Koniec listy...

Der_SpeeDer

Do tej listy dodałbym jeszcze słabe efekty specjalne XD.

użytkownik usunięty
Masterjabko

''Lista argumentów tego kolesia to:
- nic ciekawego się nie dzieje
- Predator był lepszy
Koniec listy...''

Hehehehehehehehehe:)

No kolego adikkce. Widać, że jesteś nastawiony na filmy ciągłej akcji. The Thing jest filmem rewelacyjnym który oceniłem na chyba 8. Predator jest nastawiony właśnie na starcia, a nie na mroczną atmosferę, dlatego te filmy powinny być inaczej odbierane i oceniane mniej więcej po równo.
Dla mnie przykładowo pod każdym względem lepsze są Gwiezdne Wojny :)

darthbergi

No, może prawie każdym XD....................................

ocenił(a) film na 9
adikkce

Odezwał się znawca co nie umie nawet dodać sobie zdjęcia!!! Film miał super klimacik i to zakończenie....

adikkce

Hmm... filmu nie widziałam ale kiedy czytam taką opinię wrzucam film na listę pozycji do obejrzenia :p Serio... na przyszłość uzasadnij troszkę wybór bo taka opinia "beznadzieja bo mi się znudził i w ogóle do bani" obok rozwiniętych list zalet fanów danego filmu jakoś do mnie nie przemawia...

ocenił(a) film na 10
Alex_na

Klasyk :) Coś dla koneserów z specyficznym wyczuciem smaku :) Nie słuchajcie dzieci neo :)

użytkownik usunięty
adikkce

Predator podobał mi się ale to film klasy b w porównaniu z Coś.

adikkce

Typek ty chyba nie wiesz co piszesz.Predator nie zalicza się do filmów z gatunku horroru tylko scient fiction ,ponadto jest on tylko nastawiony na strzelaniny i rozwałkę , ''Coś'' ma o wiele większy potencjał, co ja piszę ten film to kawał zajebistego kina który do dzisiaj nieustannie przeraża atmosferą ciekawym przedstawieniem wyglądu obcego który zajebiście potrafi przestraszyć,więc nie ma sensu pisać że Predator jest straszniejszy bo to jest tak jakby porównywać teletubisie z strzelankami i pytać gdzie jest więcej trupów.Ja uważam że ''Coś'' ma w sobie to ''coś'' co sprawia że film jest po prostu kultowy 100000000000\10000000000

ocenił(a) film na 9
William_Birkin

"Predator nie zalicza się do filmów z gatunku horroru tylko scient fiction " - ooo kolejny super znawca - tak się składa że Predator to połączenie obu gatunków, podobnie jak coś.

Z resztą tej frapującej wypowiedzi nie będę polemizował, bo oba filmy to dośc udane dziełka.

"nie ma sensu pisać że Predator jest straszniejszy bo to jest tak jakby porównywać teletubisie z strzelankami " - żeś przyjebał jak łysy grzywka o beton. porównanie godne dogłębnej analizy filmów jakiej dokonałeś swym przenikliwym kilkuletnim umysłem ( jak mniemam ).

NYK

ocenił(a) film na 10
adikkce

Skąd się TAKIE COŚ bierze, co wystawia takie puste komentarze. Nie chce mi się sprawdzać, ale może następny, co daje 1/10 (SIC!) takiemu filmowi, a 8/10 modzie na sukces.

ocenił(a) film na 9
adikkce

ten koles sam jest dnem. naogladal sie predatorów i innych i nie zna sie na prawdziwym kinie. żal

ocenił(a) film na 10
daniel_razor

Ekhm... Po pierwsze: założyciel tematu to TROLL. Po drugie: Trollów się nie karmi. pozdr.