Absolutny, mistrzowski, tak naprawde to można powiedzieć ,zę to arcydzieło w swoim gatunku! Ci którzy teraz probują robić horrory powinni sie uczyć od mistrza Johna i dokładnie zobaczyć jak ten film jest zrobiony. Horror powinien być straszny i ogladając powinno sie bać - i taki jest THING! Film ma 25lat! a caly czas jak sie go oglada to mozna sie zajebiście przestraszyć, Ci którzy nie wierzą, albo na nich to nie działa, to niech sobie obejrzą go głośno, grubo w nocy, samemu, przy zgaszonych światłach - zobaczymy wtedy...;]
Ringi Piły i inne są śmieszne w porównaniu z tym filmem.
Efekty są wsapniałe i cały czas zadziwiają, nie wiem jak on to zrobił, ale zrobił to genialnie; atmosfera muzyka i napięcie. To po prostu najlepszy dla mnie horror (obok Obego 2) i tyle, na pewno wiele osób podziela moje zdanie. Szkoda że nie można dać oceny 11, bo zasługuje!
10!!!-nie ma innej możliwości.
ps. to jeden z najlepszych filmów Johna, zresztą on sam to potwierdza, że jest to jeden z trzech najlepszych jego filmów:)
Zgadzam się absolutnie!!! Atmosferę film ma tak niesamowitą, że... Co tu dużo mówić, to trzeba zobaczyć! :) Trzyma w napięciu, w czasie oglądania ma się wrażenie, że jesteśmy razem z bohaterami na Antarktydzie - i też nikomu nie ufamy ;) kto nie widział, niech to natychmiast nadrabia!!! Mało który horror ma to "coś", co sprawia, że jest niezapomniany. A "Coś" na pewno to ma (i to nie tylko w tytule!)!!! :)
zgadzam sie w 100% ma to "coś" ale nic nie zastąpi tego pierwszego razu ;) po ktorymś am obejrzeniu już tak nie straszy,a le łezka sięw oku kręci ;)
rewelacyjny film, polecam fanom gatunku!!
10/10