Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 108490
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Wydanie DVD the thing jest jednym z najgorszych transferów na tym nośniku jakie widziałem. Pełno szumu, kolory wyblakłe, ostrość słaba, system nie anamorficzny ( jest tylko połowa rozdzielczości pionowej systemu DVD) pokazuje nam zakodowane czarne pasy utrudniające oglądanie na tv 16/9. Od razu więc polecam wydanie BR, choć to nie referencja to jednak wersja BR the thing potrafi ukazać ten film na nowo, różnica w stosunku do DVD jest totalna. Jest tylko jeden problem, nie ma napisów i lektora. Ja kupiłem wersje BR z allegro i przerobiłem sobie pod swoje potrzeby, dodałem lektora i napisy do oryginalnego strumienia VC1 i DTS. Co to za czasy żeby człowiek musiał sam pod siebie przerabiać tego klasyka :)

ocenił(a) film na 8
blufan

Hej napisałem dziś do dystrybutora filmu bo to staje sie zenujace . To co piszesz o dodawaiu polskich sciezek czy napisów jest wprost smieszne wstyd dla naszych dystrybutorów . Ciekawe co odpiszą i kiedy w końcu klasyki wejda pelna parą w formacie BD

RawLuke

No ale the thing 82 w wersji BR nie ma PL dystrybutora :), PL było tylko w wersji DVD

blufan

MOże kiedyś dystrybutor w PL jakiś się znajdzie na ten film. Jednak dosyć stary już jest i pewnie dużo na nim by nie zarobili... a chodzi przecież zawsze o pieniądze..

blufan

Na polskich dystrybutorów nie ma co liczyć, wydają filmy z kilkuletnim opóźnieniem, partackie tłumaczenia, a potem się dziwią że ludzie ściągają filmy na potęgę.

Zaopatrz się w wersję zachodnią, jest na dvd i blueray'u, jeśli nie chcesz ściągać z netu (co w pl nie jest nielegalne tak btw) a napisy powinieneś znaleźć bez większych problemów.