PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107924
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Klasyk

ocenił(a) film na 9

Wyśmienity horror sci-fi .
Plusy to :
Klimat
atmosfera
muzyka
gra aktorów
efekty specjalne
zakończenie
Minusy:
ja takowych nie zauwazylem

Jeden z najlepszych horroró jakie w życiu widziałem , z mojej strony gorąco polecam.

ocenił(a) film na 10
jack_25

zgadzam sie bez reszty... pierwszy raz ogladalam film jak mialam z 8 lat :D (mama od dziecka przyzwyczajala mnie do horrorow ) :D wiec jak szlam juz spac to zagladalam pod biorko czy przypadkiem glowy nie ma ;P ja takze minusow nie zauwazam :D jednym slowem najlepszy film ... po prostu klasyk ;P

ocenił(a) film na 10
jack_25

Nie pozostaje nic innego jak się dopisać :)

Do plusów dodałbym duże pole pozostawione wyobraźni widza zarówno w czasie oglądania jak i dłuuugo po :)

Produkt oznaczony znaczkiem jakości "Minus-Free", czyli minusów nie stwierdzono.

PS. Film najlepiej oglądać w otoczeniu śnieżno-mroźnym, z jednej strony tuląc swojego ulubionego psa Husky lub podobnego, a z drugiej swój ulubiony miotacz płomieni ;)

ocenił(a) film na 10
ragr

no tak... ale co jak ktos nie ma ukochanego psa husky i miotacza plomieni? :cry:

ocenił(a) film na 10
Loryel

Psa możesz pożyczyć od sąsiada ;)

Jak będzie się upierał że to głupi pomysł...zasymiluj go :P

Chociaż z drugiej strony taki pies to same problemy, a to polezie do piwnicy i się w COŚ zmieni, a to jacyś Szwedzi..ekhm...Norwegowie będą za nim latać :P

ocenił(a) film na 10
ragr

otoz to ... mysle ze zamiast psa pociesze sie chomikiem ... ktory wyglada mniej wiecej tak (patrz na zdiecie przy moim niku ;P ) po za tym nie potrzebuje w domu zgromadzenia Norwegow... ;P a jeszcze po za tym uwazam ze ja jestem jeszcze czlowiekiem ... ehemmm... w przeciwiwnstwie do babci i dziadka... wiec ja napewno nie dam rady zasymilowac kogokolwiek co najwyzej ktos moze to zrobic ze mna <przestraszona> ;P wiec czuje ze moje dni sa policzone ;P

ocenił(a) film na 10
Loryel

cholera... zmienilam zdiecie i co nie widac mojego chomika widma? hmm <zla> moze trzeba poczekac ;P jakby co to sprobowac zajrzec na moj profil moze tam bedzie ten rysunek ;P

ocenił(a) film na 10
Loryel

Jesteś człowiekiem? Taaa, jasne, też bym tak napisał :P

COŚ tam na zdjęciu widać, ale na chomika to nie wygląda :) Chyba że przespałem jakąś kosmiczną ewolucję w wyglądzie chomików :P Coraz bardziej wydaje mi się że jednak nie jesteś człowiekiem :P

ocenił(a) film na 10
ragr

no wlasnie nie wiem czemu nie widac... zmienialam zdiecie naprawde ;P moze sie kiedys zmieni... hehe to cos na zdieciu to w tej chwili ja... nie wiem czemu na chomika sie nie zmienilo ... ja? hmm... a moze moja imitacja... hmm... bedzie potrzebny test aby naprawde sie przekonac... czy ja to ja...

ocenił(a) film na 10
Loryel

o nareszcie widac tego chomika - the thing ;P (wieksze zdiecie na profilu) ;P bo tu malo widac... ale widac :D

ocenił(a) film na 10
jack_25

Ja ten film po raz pierwszy widziałem w wieku 9 lat. Pomyślcie godzina 0:00
rodzice śpią, ciemno wszędzie jak w dupie u murzyna, a tu 9-letnie dziecko (czyli ja:p)sikające ze strachu przed telewizorem. Czy może być COś piękniejszego ??:D:D:D ahh. te szczeniackie lata które mile wspominam do dzisaj. TE CHWILE BYLY POPROSTY BEZCENNE !!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
szm007

tak to prawda ja tez pamietam te chwile... eh... tyle ze ja siedzialam z mama ;P to bylo troche razniej ;P aczkolwiek zgadzam sie to byly piekne i bezcenne chwile :D

ocenił(a) film na 10
Loryel

Tak, ja też się zgadzam. Za wszystkie pozostałe zapłacisz kartą, ale te były bezcenne ;)

Poza tym od małego powinno się oglądać dobre filmy, czyli na przykład COŚ ;)

ocenił(a) film na 9
ragr

jak mialem z 10 , 11 lat czyli tak gdzies w 94 czy 95 roku to tez sie bardzo balem . Najbardziej przerazil mnie moment w ktorym Cooper bada Norrisa , a z jego brzucha wysuwaja sie ''szczeki'' . Nie moglem spac po tym fimie , chyba tylko oryginalna Noc zywych trupow mnie bardziej przerazila :)
Pozdro

ocenił(a) film na 9
jack_25

Recenzja juz wrzucona - wrzucilem we wtorek . Tylko ze chyba nie ma ona 350 slow , ale kilka recenzji na fw nie choc w polowie tylu slow , m.in. Piatek 13-tego czesc 4
Pozdro .

ocenił(a) film na 10
jack_25

No to trzymamy kciuki i czekamy aż się pojawi :)
Pozdro :)

ocenił(a) film na 10
jack_25

ja tez trzymam kciuki i z checia przeczytam ;P