Film strasznie mi się podobał. Świetna atmoswera zaszczucia, te "ćoś" dla mnie nie było obrzydliwe tylko straszne i wogóle to pierwszy horror który musiałem oglądać przy świetle :)
100/100 pkt albo i więcej
Po tylu latach, ile razy bym go nie obejrzała -
ciarki chodzą po plecach. I ta muzyka...
Najlepszy z horrorów !!!
Film ma to "coś" :)
Zdecydowanie zgadzam się z wami, The Thing to rewelacyjny film, jeden z najlepszych horrorów jakie widziałem. Jak byłem mały film mnie przerażał, szczególnie efekty specjalne, no i cały jego klimat. Dziś efekty nie robią na mnie takiego wielkiego wrażenia ale klimat filmu nadal sieje grozą! Właśnie obejrzałem ten film ponownie, chociaż nie należę do osób, które na horrorach przymykają oczy, to dziś powieki parę razy mi mrugnęły:-) Aha film radzę oglądać po zapadnięciu zmroku ;-) Rewelacja!
Zgadzam się z wami !! Film jest naprawdę rewelacyjny, i nie jest przeznaczony dla dzieci Krągów, Pił, czy tych wzgórz co podobno mają oczy. Jest to poprostu horror taki jakie uwielbiam - z niesamowitą atmosferą przerażenia. Również fabuła odgrywa tu ważną rolę. Muszę powiedzieć że wszystkie rzeczy scenarzysta wymyślił perfekcyjnie. Film obejrzałem dlatego, że wczesniej grałem w grę opartą na filmie i jakoś tak mnie zachęciło do obejrzenia "tego klasyka horroru". Niesamowity klimat, fabuła, zastraszająca muzyka Morricone. Przed Oscarem dla niego nawet nie zwróciłbym na to uwagi. 9/10 i jeden z ulubionych. Napeawno ulubiony horror.
POZDRAWIAM !!!
Jak dla mnie to nawet dziś efekty specjale robią wrażenie. Film ma już swoje lata, ale i tak miło się go ogląda. Genialnie uchwycono tu atmosferę nieufności. No ZAWSZE kiedy oglądam go w nocy, to muszę się podczas seansu przynajmniej 2 razy obejrzeć za siebie :]
Wszyscy na straszne i dobre horrory jak ten mówią super ale nie był taki straszny jak myślałem, a to dlatego dzieci że oglądałiście go z kolegą albo z jakąś inną osobą, ja oglądałem go sam i dałem się przestraszyć
Bo tam straszy atmosfera i występuje ciągłe uczucie zagrożenia nie jak w tych dzisiejszych horrorach gdzie co chwila następuje masakra. Do tego "Coś" jest oryginalne a nie korzysta z tych samych ogranych w horrorach patentów jak nawiedzony dom czy motywy religijne.