PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107949
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Zobaczcie jak film się zaczyna. Jest dziwnie, polują na psa ale niema rewelacji jest tak normalnie, nawet przynudza i potem napięcie już narasta, jest coraz bardziej dziwnie, coraz ciekawiej, widzimy rozterki i dylematy - człowiek zastanawia się co sam by zrobił.

Dlaczego już tak nie robią?
1) Może chodzi o widza - może twórcy zczaili że kasę da się zarobić na czymś gorszym?
2) Może nepotyzm, i kolesiostwo zniszczyło środowisko i teraz są takie "talenty".
3) Jedno i drugie?

ocenił(a) film na 9
widz00

Debilnieje widownia

ocenił(a) film na 10
widz00

Społeczeństwo jest w tych czasach tandetne sztuczne i plastikowe ;/

ocenił(a) film na 9
jackosn5

No tak, ale nadal zdarzają się dobre filmy - i te filmy odnoszą sukcesy, czyli nie można tak uogólniać - wielu kinomaniaków jest głodnych takich filmów jak ten Carpentera remake zresztą obrazu z 1951 roku...

Myślę że największy kryzys dopadł horrory... których w zasadzie niema.. przynajmniej tych w tym znaczeniu..

ocenił(a) film na 10
widz00

Moim zdaniem teraz społeczeństwo jest bardziej zacofane niż kiedyś . Teraz do kina idze się obejrzeć 2 godziny efektów specjalnych i to wszystko ;/

ocenił(a) film na 9
jackosn5

Bo się idą zabawić po robocie a nie śledzić dramaturgię ; D

ocenił(a) film na 10
widz00

Jedno drugiemu nie musi przeczyć :) A tak serio: jest sporo osób które w każdej zresztą dziedzinie chcą widzieć efekt już, teraz, natychmiast, to samo dotyczy filmów. Gdy akcja rozwija się stopniowo, reżyser wciąga widza w pewną grę, gdzie trzeba pomyśleć, przewidzieć co będzie dalej lub co ja bym zrobił - dla niektórych jest to zbyt duży wysiłek. Więc kręci się filmy w których wszystko wiadomo od razu a żeby widowisko trochę ubarwić dodaje się efektów specjalnych za ileś tam milionów.

ocenił(a) film na 9
nevport

Dokładnie.

Btw: Polecam tekst: http://tygodnik.onet.pl/33,0,51179,za_dlugie__nie_przeczytam,artykul.html

To dotyczy też filmów...

ocenił(a) film na 5
widz00

to wszystko NASZA wina, wina widzów, którzy nie doceniają wystarczająco tego co naprawdę lubią, a dają się naciągać na shit wciskany przez markieting.
żal mi nas, upodlonych bezmózgich zombie które już nie mają komu wyżreć mózgu, śmierć cywilizacji is cumming!

użytkownik usunięty
widz00

Łatwiej znaleźć ambitne produkcje w TV niż w kinie. Mówię o nowej tendencji w serialach (Bordwalk Empire). Kino robi rzeczy widowiskowe, efekty lepiej się ogląda na wielkim ekranie, a przeżywać uniesienia można a chyba nawet lepiej jest w domu. W tym filmie nastrój buduje muzyka i bezkresne pole lodowe. Brak możliwości ucieczki lub chociaż ukrycia się przed wrogiem który może być każdym.
Majstersztyk kina grozy :)

ocenił(a) film na 9

Dokładnie, czasami późno w nocy w TV zapuszczą coś fajnego.

Szkoda że niema takich kin (przynajmniej u mnie) w których można zobaczyć starsze filmy takie jak the thing czy remake nocy żywych trupów na dużym ekranie, chętnie bym obejrzał - 8 pasażera w kinie : D a jestem z tego pokolenia że nie miałem okazji.