PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107950
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Znakomity scenariusz.efekty specjalne do dzis budzace groze(psy,koncowa mutacja bydlaka)Klimat arktyki z ktorej nie ma ucieczki,dzwiek...no i muzyka Ennio Moricone.
Czekam na nowe wydanie,oby bylo w polowie tak dobre jak film Carpentera.

ocenił(a) film na 8
BurtonUS

Poprawka: Akcja rozgrywała się na Antarktydzie. Ale poza tym całkowicie się z tobą zgadzam.

ocenił(a) film na 10
Shiloh

Tak absolutnie poprawka ! to byla antarktyda... ( za dozo whisky popilem ;) Swego czasu bylem fanem tego filmu i gry o tym samym tytule,milo jest wiedziec ze sporo osob ceni go bardzo wysoko bodobnie jak ja.

ocenił(a) film na 10
BurtonUS

Film wybitny,ten klimat i groza zasłużone 10/10

ocenił(a) film na 10
wildecard

R.J. MacReady i Blake... :)
http://www.youtube.com/watch?v=LAPamQXHu7A

ocenił(a) film na 8
BurtonUS

No coś w tym jest.

ocenił(a) film na 10
BurtonUS

jeden z 5 najlepszych

vince25xx

Film przetrwał próbę czasu. Do dziś dobrze się to coś ogląda. :)

ocenił(a) film na 9
1mariusz1

Podajcie jeszcze jakieś inne tytuły który dają radę The Thing bo bym obejrzał jakiś dobry film grozy.

skarlok

Hmm jeśli chcesz obejrzeć film w którym zabija nie mal taki sam stwór to obejrzyj sobie "odwieczny wróg" nawet fajny film

ocenił(a) film na 10
BurtonUS

W zasadzie jedyne co razi w filmie to błedy w zagadnieniach związanych jakos z naukami ścisłymi. Budowanie statku kosmicznego z części z pługu śnieżnego, komputer-wyrocznia i tego typu kwiatki.

Motorcycle_Boy

Ale pomyśl ile ten film ma lat... na tamte czasy ten stan rzeczy który tobie sie nie podobały były czymś nowoczesnym i wielkim wow... ;)

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

To nie był statek kosmiczny tylko spłaszczony samolocik rakietowy. I jego budowa byłaby możliwa, jedynie nie w tak krótkim czasie

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Skąd te wnioski, że to był samolocik rakietowy? No i po kiego diabła mu samolocik rakietowy?

ocenił(a) film na 9
Motorcycle_Boy

Bo zbudował mu dysze z butli z gazem. Chciał wylecieć poza jałową antarktyde, choćby do oceanu, gdzie już jest jakieś życie

Andrewx51

Ten film chyba obejrzałeś ze 100 razy ;)

ocenił(a) film na 9
jason86

Trzy razy.... ;p

Andrewx51

po sto razy ;]

ocenił(a) film na 9
jason86

Ee e

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Polecam nowe wydanie filmu na DVD.Okladka taka sama jak z gry The Thing ;)

ocenił(a) film na 9
BurtonUS

Gra The Thing miała niesamowity potencjał który niesamowicie zmarnowała

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Tak to prawda.Nie ma tu geniuszu zawartego w filmie Carpentera ale gra jako gra jest dobra.
Nie tak dobra jak np Resident Evil 0,Silent Hill 2 ale mi sie bardzo podobala.

ocenił(a) film na 8
BurtonUS

Ja mam starsze wydanie DVD (tłumaczył Tomasz Beksiński!!). Ciekaw jestem, czy nowe tłumaczenie jest coś warte.

BurtonUS

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Jest to jeden z moich ulubionych filmów. Film Carpentera zdecydowanie bardziej mi się podobał niż oryginał z '52, który też ma oczywiście plusy.
Jednak ten film cały czas trzyma w napięciu.