To oczywiście tylko moje domysły....
Myślę że wszyscy domyślaliśmy się że pierwszą ofiarą Cosia był Norris,ale wszyscy zastanawialiśmy się kiedy dorwało Palmeta.
Oglądając film...nie pamiętam który raz ... doszłam do wniosku że musiał zostać zainfekowanych niedługo po nim.
Kto rozwalił helikopter i ciągnik?
Poderzewano Blair 'a ale moim zdaniem to była robota Palmera.
Gdy Blair rozwalał radiostację ( biedny Windows) i komputery, Palmera brakuje w grupie obezwładniających.
Poza tym kto zabił ( być może spalił)pomocnika naukowego - Fuchsa gdy nie było prądu w laboratorium?
Blair już siedział w składziku. I zdaje mi się, że wtedy także Blair 'a zainfekował Palmer.
Ciekawe jest też to, że po zamknięciu Blair' a w szopie ten być może miał myśli samobójcze ( pętla) lecz gdy Mc Ready szukał Fuchsa , zajrzał do szopy, Blair siedział sobie spokojnie, jedząc konserwę,a pętla wisiała, oczywiście nie użyta. Zapewniał że już z nim jest wszystko ok , można wnioskować, że był już 'podmianą' i nie miał zamiaru się powiesić. Nalegał na powrót do grupy...wiadomo po co .
Teraz Norris. Pierwszy - moim zdaniem "zamieniony". Wnioskuję,że to nie był zawał,jak myślała grupa ale Coś być może nie może długo "używać" jednej formy i już miał jakiś problemy z tym związane...
Windows...
Pamiętacie, gdy po zabiciu Norwega,Blair krzyczał na niego by wezwał pomoc,ten upierał się, że od dwóch tygodni nie może nawiązać z nikim kontaktu... A może Coś załatwił Norwegów i jeszcze inną bazę badawczą,a Amerykanie byli kolejni z rzędu?
Co myślicie?