PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107950
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Pytanie.

ocenił(a) film na 9

Nie do końca zrozumiałem jedną rzecz - skoro za pomocą rozżarzonego druta sprawdzono kto jest cosiem i unieszkodliwiono napastników, to czemu nasza czwórka ocalałych chciała wysadzić całą bazę by zniszczyć kosmitę którego chyba już nie powinno być? Trochę się tutaj pogubiłem.

ocenił(a) film na 9
litwosxd

z tego co mi się wydaje to 'kosmita' chciał się według nich zamrozić a potem czekać aż przyleci ekipa ratunkowa, ocaleni nie chcieli mu na to pozwolić dlatego 'podkręcili temperaturę' tymi wybuchami

ocenił(a) film na 9
RonRicco

To rozumiem, tylko czemu sądzili, że w ogóle jest jakiś kosmita, skoro wyeliminowali cosiów podczas zabawy z krwią (zakładamy, że nie wiedzieli o tym że zamknięty w budzie facet jest zarażony).

ocenił(a) film na 9
litwosxd

myślę jednak, że wiedzieli o tym, że zamknięty Blair jest zarażony bo skonstruował sobie przecież statek kosmiczny i chcieli go po prostu zabić.

ocenił(a) film na 9
RonRicco

Tylko czy nie mogli go spalić zamiast wysadzać wszystko w powietrze?

ocenił(a) film na 9
litwosxd

On to przewidział i dlatego urwał generator, by ich zabić zanim go znajdą. To chyba oczywiste

ocenił(a) film na 9
Andrewx51

...Może i tak...

ocenił(a) film na 9
litwosxd

Na pewno tak. Wiadome było że oni mrozu nie wytrzymają

Andrewx51

Dokładnie

moscu

jak myslicie film konczysie w momencie gdy cos juz nie zyje...? czy tez moze murzyn jest cosiem albo kurt? :)

ocenił(a) film na 9
EvilNicks

W książce obcy został zniszczony na końcu, ale prawie wygrał. W filmie nie ma jednoznacznej odpowiedzi