PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107950
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

bo się nie wyjaśniło na końću !!!

PROSZĘ O ODPOWIEDZ

użytkownik usunięty
gientki

Rozumię, że to żart jest??

ocenił(a) film na 10
gientki

Co nie nie wyjaśniło?
MacReady oczywiście przeżył ale patrząc realnie to pewnie po paru godzinach zamarzł na mrozie... o ile wcześniej Coś w ciele Childsa (uważam, że Childs już wtedy nie był człowiekiem) go nie zasymilowało.

ocenił(a) film na 10
Ravf

myślę że to były przygotowania do 2 części

ocenił(a) film na 8
gientki

Ostatnia, wycięta scena, sugeruje, że jeden z nich nie przeżył (może MacReady), bo widzimy biegącego Husky, który na chwilę staje i ogląda się w stronę obozu. Scena dostępna w dodatkach na DVD z 1995 roku.

ocenił(a) film na 9
Shiloh

W gierce było tak, że w tym samym miejscu był tylko Childs. MacReady'ego już tam nie było :))

ocenił(a) film na 10
BladeMaster

aha bo ja patrzyłem na wersję z 1982 i zakończenia tam nie było. Awyglądało, choćby jeden z nich miał ,,coś'' w sobie :)

ocenił(a) film na 10
gientki

W gierce był tylko Childs? Słyszałem że MacReady też tam był. I był taki dialog

-Jak się nazywasz przyjacielu?
-MacReady przyjacielu.

ocenił(a) film na 10
domik1

Oczywiscie ze przezył! Przeszłem gre dosc dawno z Childsem nie wiem czy byl czy nie byl zainfekowany ale napewno zginal w trakcie gry, a McReady odlecial z Blake'iem helikopterem. Chyba bohater nazywal sie Blake nie pamietam juz. Było to tak Blakeiem lejemy bossa na koncu i przylatuje helikopter pakujemy sie na niego i lejemy z powietrza bossa i jak go pokonamy to jest filmik i Blake si epyta kim jestes a on Odpowiada "Mac Ready pilot Smigłowca..." Tak mniej wiecej to wygladało :D

ocenił(a) film na 9
rell

Na tego bossa to można lać z góry ale ciepłym moczem.Gra to tylko profanacja filmu .

ocenił(a) film na 10
rell

co jakas durna gra ma wspolngo z filmem?

użytkownik usunięty
Ravf

UWAGA Childs TEN CZARNY NIE MÓGŁ BYĆ ZAINFEKOWANY !! NIKT NIE OGLĄDAŁ DOKŁADNIE !!!!??? W KOŃCOWEJ SCENIE Childs PODCHODZI DO MacReady'ego I SIADA, PO CHWILI OBRACA GŁOWĘ I NA UCHU MA KOLCZYK (NA PRAWYM UCHU KOLCZYK). A JAK PAMIĘTAMY W NOWEJ CZĘŚCI KOSMITA NIE MOŻE IMITOWAĆ MATERII NIE ORGANICZNEJ CZYLI: PLOMB, I PŁYTKI PLATYNOWEJ ŁĄCZĄCEJ KOŚCI -----Childs JEST CZŁOWIEKIEM------

ocenił(a) film na 10

Kolczyk to żaden argument bo pomysł z niemożliwością imitacji materii nieorganicznej pojawił się dopiero w prequelu. W oryginalnym filmie z 1982 roku nie było o tym wzmianki, pewnie nikt nie wpadł wtedy na taki pomysł. Jeśli reżyser planował kontynuację (a pewnie licząc na sukces, tak) jeden z nich musiał być zarażony. Logicznie rzecz biorąc powinien to być Childs bo McReady zapewne był człowiekiem bo przecież wykończyłby swego krewniaka dynamitem, no i był głównym pozytywnym bohaterem :)

ocenił(a) film na 10
nevport

sorry, miało być NIE wykończyłby krewniaka dynamitem...

użytkownik usunięty
nevport

Logicznie rzecz biorąc, nie da się imitować metalu, z niczego metalu nie zrobisz. Ale w scenie ten kolczyk jest pokazany w jakimś celu i akurat to ucho gdzie kolczyk, przypadek to nie był.

ocenił(a) film na 10

Nie doszukujmy się czystej logiki w filmie science-fiction. Nie przeczytałeś mojej wypowiedzi. Ja analizowałem logikę twórców filmu a nie "cosia". A tak czepiając się, na marginesie i na zdrową logikę to chyba łatwiej imitować metal niż całego człowieka wraz z jego wiedzą, psychiką i charakterem nie sądzisz? Nadal uważam, że kolczyk byłby koronnym argumentem w prequelu bo jego twórcy chcieli czymś zastąpić fenomenalną scenę badania krwi w oryginale. I wymyślili badanie zębów - i to przyznam im się udało, byłem pod wrażeniem. Niestety takich scen było niewiele...

ocenił(a) film na 10
nevport

Myślę że bardzo sensownie to wszystko ująłeś, a co do tych scen to też nad tym ubolewam ;(

użytkownik usunięty
Ravf

https://www.youtube.com/watch?v=GA4Ozqt7338 (0.34 widać kolczyk)

ocenił(a) film na 8
gientki

To on przeżył czy nie w końcu? Bo w telewizji było niewyjaśnione... ;>

Zygfryd666

Oczywiście, że przeżył.
MacRead'y mieszka w małej mieścinie na Alasce, na południe od Anchorage.
Nadal lata śmigłowcem dla korporacji Luton zajmującej się oprawianiem skór z jaków.
pozdro.

użytkownik usunięty
jakub_wedrowycz

A dupa tam na Alasce.
Idę se dzisiaj rano do sklepiku. A tam proszę, Elvis i McReady kupuja bułeczki i mleko - pełnotłuste 3,2 %.
Tylko dla zmyłki Elvis zgołi baczki i zapuścił brodę, Mac zaś zgolił brodę i zapuścił baczki.
Ale poznaem obu, Mac dla niepoznaki dodatkowo zasłonił sobie oko opaską, że niby stracił, i zagadnięty twierdził, że nazywa się Pliskin czy jakoś tak. Ale mnie nie nabrał, wiadomo przeciez że Snejku nie miał lewego oka. A ten w sklepie miał zasłonięte prawe.