PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Szkoda...

ocenił(a) film na 8

Niedano obejrzałem "Coś" kolejny raz i aż mi się smutno zrobiło, że nikt w dzisiejszych czasach nie potrafi zrobić filmu o tak wyśmienitej atmosferze. Lata 80 były najlepsze dla horrorów i wtedy powstały najciekawsze produkcje. Trudno temu filmowi wystawić ocenę bo to przecież "klasyk". Chyba tak już musi być, że te wspaniałe czasy kiedy to powstawały takie filmy już nie wrócą i nawet jeśli ktoś by chciał nakręcić coś podobnego to marne ma na to szanse. Z tymi klasykami z lat 80 jest tak samo jak z Metallicą - już nigdy nie nagrają tak swietnej płyty jak "Master of Puppets"

The best of... "horrory z lat 80"

Koszmar z ulicy Wiązów
Coś
Evil Dead
Piątek trzynastego
Powrót żywych trupów
Straceni chłopcy

ocenił(a) film na 10
Bobas_3

zgadzam sie z toba bez reszty... ostatnio jak weszlam na pewne forum o horrorach... i byl tam temat o filmie''cos'' to oczywiscie hot 13 wypowiadaly sie ze to kiepski horror i w ogole... az sie we mnie podbuzowalo <zla> ja mam zaledwie 16 lat a uwazam ten film za najlepszy jaki w zyciu widzialam ... i zaluje ze takich filmow jest coraz mniej....a nawet w ogole... teraz to tylko jakies beznadzieje z paris hilton i inne okropnosci! eh... az sie nie chce teliwizji wlaczac... chcialabym aby tamte czasy wrocily...

ocenił(a) film na 9
Bobas_3

no tak - niestety ale takie byly kiedys czasy dla horrorow ktore juz podejrzewam ze nigdy nie wroca ....
Do tej the best listy od siebie dorzucilbym :
An American werewolf in London
The Beyond
Lsnienie
i pare innych tez by sie znalazlo ...
Pozdro .

ocenił(a) film na 9
Bobas_3

Dzisiejsze horrory czasami potrafią rozśmieszyć, a to jest zabójcze dla horrorów.

Ja bym dorzucił jeszcze
"Laleczkę Chucky"