Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 108490
8,4 50 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Szukam klimatu

ocenił(a) film na 10

Chodzę w nocy na most na autostradzie. Totalny izolacjonizm. Wieje jest bardzo zimno, kaptur na
głowę i doznaję zimna (pełne wychłodzenie organizmu) i rozmyślam nad filmem wciąż mając w
głowie muzykę Morricone. Swiruję przy tym filmie zwłaszcza w zimie (tylko wtedy go oglądam) i wiek,
lata, które tworzą jeszcze większy dystans między mną a filmem nic nie zmieniają. Ten film to
petarda.

użytkownik usunięty
orkosky

hehe, odwazne refleksje mistrzu. ale zajebiscie, podoba mi sie zajawka i odbior filmu. w ciszy zimowego wieczoru smakuje on najlepiej, jest genialny, niedoscigniony i wyjatkowy.

ocenił(a) film na 10

podpisuje się obu rękami pod tym ! pozdro !

ocenił(a) film na 9
orkosky

...nucę sobie wtedy melodię z ostatniej sceny, jak na totalnym zimnym pustkowiu płonie baza...

orkosky

W klimatach izolacji ten film stoi naprawdę wysoko. Chyba tylko w pierwszym Obcym i Lśnieniu można doświadczyć podobnych emocji.

orkosky

Nie będę oryginalny - bardzo dobry wpis! Dla mnie też najważniejsze w tym filmie jest klimat absolutnego zimna i do tego zimna muza Moricone. Mam bardzo podobne odczucia jak Ty.

ocenił(a) film na 10
ravQ

Zabawne ze przez muzyke do tego filmu ennio morricone dostal swoja chyba jedyna nominacje do zlotej maliny. W takiej izolacji jak na arktycznym pustkowiu nie ma co wydawac dzwiekow i utwory tak swietnie wpasowuja sie do klimatu filmu bo w nich tez uzywana jest minimalna ilosc roznych dzwiekow, sa monotonne i zimne co wcale nie czyni ich zlymi i kompletnie sie z ta nominacja nie zgadzam