PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

Chiałbym ogłosić pojedynek na najlepszą istotę spoza kosmosu, którą wymyślił człowiek w filmach. I nie chodzi tu o sam film (bo za najlepszy uważam Obcego, a ogólnie całą jego serię 10/10, The Thing 9/10, Predator 7/10) tylko samą postać kosmity.

Która waszym zdaniem jest najciekawsza, może najstraszniejsza, oryginalna, frapująca? Z którą najbardziej nie chcielibyście się spotkać, a może odwrotnie? ;)

Mój osobisty głos na Coś, za jej tajemniczość i oryginalność.

Postaram się liczyć głosy ;)

ocenił(a) film na 10
xavi1991

Obcy w "Coś" nawet nie ma jakiejś konkretnej postaci - swoją istotą bardziej przypomina chorobę, pewnego typu wirus niż kosmitę. Nie wiem czy to najlepszy "alien" ale z pewnością najbardziej oryginalny. Tak więc... głos na "Coś" :)

ocenił(a) film na 9
xavi1991

Trudno mi sobie wyobrazić co by było gdyby coś wlazło w Obcego, albo Predatora...to by było Coś! ;)
Tak więc głos na coś.

ocenił(a) film na 8
xavi1991

ja najbardziej chciałbym się spotkać z predatorem bo może przy odrobinie szczęścia zrobił by mi przysługę i by mnie zabił:) głos dla predatora

ocenił(a) film na 8
What_The_Fuck

1. Obcy
2. Coś
3. Predator

ocenił(a) film na 9
Gelu_2

COŚ najlepszy a Predatora i Obcego stawiam na równi :P

ocenił(a) film na 10
donZabol

1.Obcy
2.Coś
3.Predator

Ale z filmów najlepszy The Thing

ocenił(a) film na 9
ludys

Głosy:

Coś - 4 głosy
Obcy - 2 głosy
Predator - 1 głos

Głosować dalej! ;]

ocenił(a) film na 9
xavi1991

Obcy - najpiękniejszy potwór z kosmosu :D Mój milusiński, głosuję na niego!!!

ocenił(a) film na 8
sister_of_night_2

Obcy ;) Coś jest w tej postaci.

Coś jest na drugim miejscu, za swoją niezwykłość i odmiennośc. Przecież tak naprawdę ciężko powiedziec co to naprawdę jest - choroba? Pasożyt?
Na trzecim miejscu Predator który jest jako postac z komosu okej... ale tylko okej. Jakoś nigdy nie byłem soecjalnym fanem tej postai, choć film (częsc pierwszą) lubię, i to bardzo.

Tak czy inaczej - głos na Obcego ;)

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

1.Coś
2.Predator
3.Obcy

Ale kocham wszystkie filmy

ocenił(a) film na 10
Pawuloniasty

Nie będę żadnego z tych stworów wynosił ponad pozostałe. Za bardzo lubię każdego z nich, żeby je w ten sposób krzywdzić ;).

ocenił(a) film na 9
Der_SpeeDer

Coś - 5 głosów
Obcy - 4 głosy
Predator - 1 głos

Chciałbym wytłumaczyć dlaczego umieściłem ten temat pod 'cosiem', a nie pod 'obcym' (predatora odrzuciłem, bo stawiam go dopiero na 3 miejscu). Gdybym dał te głosowanie pod alienem to jego zwycięstwo byłoby wręcz przygniatające (znam za dobrze fanatyków obcego), a zauważyłem też, że jeśli ktoś widział 'Coś' widział zwykle też 'Obcego' bo jest popularniejszy. Na odwrót to nie działa już tak sprawnie.