Horror doskonały.Słowa krytyki mogą być tylko żartem.
Może w tamtych latach był straszny... W tych latach jest zabawny, animacje nie są straszne tylko śmieszne i niesmaczne... Zresztą fabuła filmu też nie jest zachwycająca, zero rozwinięcia. Nic tak naprawdę ani o ludziach, ani o tym "czymś" nie wiadomo. Niby fajnie, że to ma taki enigmatyczny klimat, no ale poza selektywnym wyniszczaniem załogi to w tym filmie nic się nie dzieje... Film mi nie przypadł do gustu, jak na horror to jest mało straszny (różnice pokoleniowe?) 6/10.
Chyba jednak nie różnice pokoleniowe tylko kwestia gustu - film nie jest z moich czasów a uważam go za jeden z najlepszych horrorów. Niektórzy fani gatunku lubią właśnie świetnie dopracowane animacje przerażających istot, a innych bardziej kręci sam klimat, stan zagrożenia spowodowany nie tym co widać a głównie tym czego nie widać, a "Coś" jest skierowane właśnie do tych ostatnich.
Śmieszne animacje - no może...a może tak groteskowe że aż przerażające.
Co do fabuły - wystarczy mi sama sytuacja w której mamy grupę ludzi która wie że jest wśród nich mordercza istota, problem w tym że nie wie w którym z nich się ukryła. Strach, paranoja, wzajemne podejrzenia...jak dla mnie to coś więcej niż horror.
Ale jak wspomniałem - kwestia co kto lubi.
Pozdrawiam :)
smieszni to sa ci co opowiadaja takie bzdury , a nie animacje . Film powstal ponad 20 lat temu wiadomo , że nie bedzie zawierał beznadziejnych i nic nie dajacych ( a wrecz pogaRSZAJACYCH ) dzisiejszych efektow wizualnych , dzisiaj nie ma ani jednego filmu -horroru z takim KLIMATEM jak w np The Thingu . Nie dziwne , że ten film to klasyka jeden z najlepszych horrorow . Nawet w dzisiejszych czasach da sie dostrzec w nim niezapomnianą atmosfere , a niektorzy chyba nie maja warunków do tego aby go obejrzec i ogarnać.