PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4713}

Coś

The Thing
1982
7,5 108 tys. ocen
7,5 10 1 107938
8,4 63 krytyków
Coś
powrót do forum filmu Coś

W sumie żałuje, ze go oglądałem, bo w tym samym czasie leciało na tvp 2 "śmiertelne przebudzenie" ze Stephenem Baldwinem. Wybrałem jednak to "coś" bo w obsadzie był Kurt Russel i rok produkcji filmu...Lubie filmy z lat 80 i 90. Jednak ten film z pewnoscią nie zasługuje 10/10. Przy ocenianiu filmów trzeba być krytycznym, a nie oceniać albo na 10 albo na 1

Marianoitaliano_2

A więc bądź krytyczny i podaj za i przeciw...

ocenił(a) film na 10
Marianoitaliano_2

Masz rację. Jak dla mnie film nie stworzył jakiegoś szczególnego napięcia, a z wypowiedzi zaczytanych na filmwebie wynikało, że jest to naprawdę dobry horror z klimatem grozy. Gra aktorska bardzo dobra, historia opowiedziana w dobry sposób, jednak zabrakło mi tego czegoś co w horrorze najlepsze tzn trzymania w napięciu. Początek filmu bardzo obiecujący, scena z psem od pościgu helikopterem do przemiany zrobiła na mnie wielkie wrażenie, ale jedna scena w filmie to za mało niestety.. 7/10 to najwięcej co mogę dać.

ocenił(a) film na 8
Marianoitaliano_2

gdy widze w obsadzie filmu Stephena Baldwina, wiem ze moge smialo sobei darowac ogladanie...

ocenił(a) film na 5
Marianoitaliano_2

Muszę se zgodzić. Zero napięcia. Ani na chwile nie otworzyłem szerzej oczu.

ocenił(a) film na 9
WOREK2005_2

No widzisz jaki film sttraszny, aż bałeś sie otworzyć oczy. Jak dla mnie film ma może ze dwa wady: zabijanie potworów jest schematyczne, no i nie jest to jakiś bardzo straszny horror, choć troche w napięciu trzyma.